DAG 26 – DE WASLIJN

Door al het geschrijf, gezoom en gebel heb ik tegenwoordig best veel en vaker contact met mijn laptop en telefoon dan vóór corona. Enerzijds is dat goed want in tijden van fysieke afstand zorgt het wel voor de nodige social connecting.

Anderzijds krijg ook ik van al dat zitten en tikken zo langzamerhand best last van mijn rug en nek. Ondanks dat ik elke dag braaf mijn oefeningen doe. Dat doet u toch ook!

Het woord contactberoep zoals mijn beroep tegenwoordig heet wat ik niet meer mag doen, is trouwens volstrekt verkeerd gekozen. Het laat namelijk in het midden waarmee men NU geen contact mag hebben. Met een mens of met een machine. In principe dus met allebei niet. Anderhalve meter afstand van mensen, toetsenborden en telefoons! Het contact met onszelf kunnen ze ons gelukkig niet afpakken.

Tijd voor een fijne avondontspanning voor rug en nek:

https://www.shiatsu-masunaga.nl/blog/

Sta met uw voeten meer dan heupbreed uit elkaar, maakt niet uit waar. Laat langzaam uw hoofd naar voren vallen en rol wervel voor wervel – maar ook echt wervel voor wervel – uw rug af naar beneden. Tot wat voor u het maximum is. Neem hier zeker 1 hele minuut de tijd voor.

Vouw nu uw handen, leg ze op uw achterhoofd met uw ellebogen uit elkaar en geef stevig druk met uw duimmuizen op uw schedelrand,

Breng u ellebogen nu bij elkaar en geef stevig druk met uw onderarmen op de zijkanten van uw hoofd.  

Haal nu uw handen uit elkaar en geef met uw handpalmen stevig druk op uw slapen en kaken.

Leg nu uw rechter hand in uw nek en uw linker hand op uw voorhoofd.

Leg daarna uw linker hand in u w nek en uw rechter hand op uw voorhoofd.

Deze oefening heet de waslijn omdat u gedurende de hele tijd met uw bovenlichaam naar beneden hangt.  Maar dat had u zeker al begrepen.

Tot zover. Wel te rusten. Tot morgen.     

Comments are closed.