Hoofdpijn

Shiatsu Masunaga Amsterdam

Een lastig ongemak

Bijna iedereen heeft wel eens hoofdpijn. De klachten kunnen variëren van een zeurende pijn van een paar uur tot een migraineaanval van drie dagen. Er zijn dus vele soorten hoofdpijn. In alle gevallen wordt er uw dagelijks leven flink door verstoord. De zeurende pijn kan leiden tot vermoeidheid en prikkelbaarheid. Bij een migraineaanval wilt u alleen nog maar op bed liggen in een donkere, stille kamer.

Medische oorzaak

Hoofdpijn kan veel verschillende oorzaken hebben. Voor mij als shiatsutherapeut is het belangrijk te weten of u met uw klachten bij uw huisarts, tandarts of specialist bent geweest. Hoofdpijn kan namelijk het gevolg zijn van een andere aandoening, zoals een oor- of neusholteontsteking, een kaakontsteking, een verhoogde bloeddruk of een scheefstaande wervel.

afbeelding hoofd, hoofdpijn Shiatsu Masunaga Amsterdam

Spanningshoofdpijn en migraine

De meest voorkomende vormen van hoofdpijn zijn spanningshoofdpijn en migraine. Spanningshoofdpijn ontstaat doordat de spieren van de schouders en de nek gespannen zijn. Hierdoor neemt de bloedtoevoer naar het hoofd af wat een een zeurende pijn veroorzaakt. Deze pijn kan een paar uur of een paar weken duren.

Bij migraine treedt meestal een bonkende of stekende pijn aan één kant van het hoofd op die enkele uren tot enkele dagen kan aanhouden. Aan een aanval gaan vaak allerlei verschijnselen vooraf: u voelt zich misselijk, moet overgeven, voelt tintelingen of ziet flitsen.

Wat kan shiatsu voor u doen?

Omdat de klachten voortkomen uit verstoringen in de energiebalans van uw lichaam, ga ik als shiatsutherapeut op zoek naar de specifieke oorzaken van uw hoofdpijn. Daarbij heb ik veel aandacht voor de precieze plek van de pijn, het type pijn en voor eventuele andere oorzaken als emotionele druk of overspannenheid.

Een shiatsubehandeling bij hoofdpijn is er op gericht om door diepe, stabiele druk of juist kalmerende technieken het teveel aan ‘opstijgende’ energie te doen dalen. Doordat uw energiehuishouding in balans komt, verbetert de bloedcirculatie en zullen uw klachten snel afnemen. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten.

Preventie

Hoofdpijn voorkomen is natuurlijk het allerbeste. Ook hierbij kan shiatsutherapie een geweldig hulpmiddel zijn. Door regelmatig een shiatsubehandeling te ondergaan, blijft uw energie in balans en voorkomt u hoofdpijn.

Kijk hier naar een interessant filmpje over hoofdpijn uit het vakblad Natuurlijke & Integratieve Gezondheidszorg.

Klik hier om direct een afspraak te maken.

Home