Nazorg

Shiatsu Masunaga Amsterdam

Shiatsu bij wijze van nazorg

Dat Shiatsu ook effectief kan zijn op het gebied van de nazorg is nog maar weinig bekend.

Een aanrijding, een valpartij, een verblijf in het ziekenhuis of een emotionele gebeurtenis zoals het overlijden van een naaste of een scheiding kunnen nog jaren later invloed hebben op ons lichaam en onze geest. We raken uit balans en staan niet meer ‘met beide benen op de grond’.

De reguliere gezondheidszorg heeft hier al te vaak geen antwoord op.

afbeelding boom, nazorg na ziekte, ongeval, verlies

Heilzame aanraking

Shiatsu kan op het gebied van nazorg een heilzame ondersteuning bieden. De toepassing van aanraking met precies de juiste druk werkt rustgevend en aardend. Pijn wordt als minder ervaren, balans hersteld. Lichaam, geest en gevoel komen weer samen en worden weer één.

 

Gabriella Poli, medeoprichtster van het European Shiatsu Institute en Director of Studies aan het European Shiatsu Institute Rome:

“Shiatsu is een heel speciaal hulpmiddel om het leven te ondersteunen zoals het is en zoals het zich aan ons toont, zonder oordeel, respectvol naar onze cliënten toe, hun keuzevrijheid, hun mogelijkheden, hun timing. Shiatsu is een het leven ondersteunende discipline die support geeft en niet dwingt of beperkt, die ruimte laat en tegelijkertijd ongelooflijke mogelijkheden biedt voor verandering, voor ontwikkeling, voor genezing in de breedste zin van het woord.”

 

Peter Levine, Amerikaans medicus en psycholoog:

“Trauma creëert een intern keurslijf, dat de ontplooiing van het zijn verstikt en voorwaartse beweging stopt. Het is alsof het leven zelf bevroren raakt in de tijd.

Het helen van trauma vereist een lichamelijk ervaren gevoel (felt sense). Verbale of emotionele expressie alleen zijn niet voldoende. Pas een lichamelijk gevoeld waarnemen stelt het vastgezette moment in staat om zich te openen voor flow en transformatie.”

 

Meer lezen:

Shiatsu and heart surgery

Shiatsu with clients in a life crisis

Klik hier om direct een afspraak te maken.

Corona herstelzorg

Home