Wat is Shiatsu?

Shiatsu Masunaga Amsterdam

Een oosterse geneeswijze

Shiatsu is een manuele oosterse geneeswijze die zowel therapeutisch als ook preventief kan worden ingezet. Shiatsu maakt gebruik van dezelfde eeuwenoude, beproefde energetische concepten als acupunctuur.

Het woord Shiatsu betekent vingerdruk. Diepe, gedoseerde doch altijd vriendelijke druk die kan worden uitgevoerd met de handen, duimen, onderarmen, knieën of voeten. De ontvanger blijft hierbij gekleed. Ook passieve strekkingen en rotaties behoren tot de mogelijkheden. Dit onderscheidt deze behandelmethode van bijvoorbeeld acupressuur.

fotoafbeelding handen op rug,  behandeling

Harmonie en balans

In de oosterse geneeswijzen draait alles om harmonie en balans van de Qi, Ki of energie. Terwijl wij in het Westen een griep of verkoudheid al gauw als een ziekte beschouwen, en een pijn in de schouder of bil lokaal weg laten masseren door de fysiotherapeut, ziet men in het Oosten het lichaam als geheel.

Het doel en de kunst van Shiatsu is om ziekte te voorkomen, klachten te verhelpen en de natuurlijke balans te herstellen. 

Holistisch

Shiatsu benadert de mens holistisch, dat wil zeggen als geheel. Het brengt ons in contact met alle niveaus en facetten van ons zijn: onze organen en lichaamsfuncties, onze emoties, stemmingen en gedachten, onze relatie met onszelf, met anderen en met het Universum.

De ontvanger wordt op alle niveaus “aangeraakt”, zonder kracht maar met aandacht, compassie, empathie en respect.

Wat is Shiatsu Amsterdam Oost

Meer energie
Het ondergaan van Shiatsu geeft meestal een intens goed gevoel. Uw spieren en zenuwen ontspannen, uw ademhaling wordt dieper, uw geest komt tot rust, uw energie neemt toe. U komt weer helemaal thuis in uw lichaam en kunt het leven weer aan.

Minder stress
Door regelmatig een shiatsubehandeling te ondergaan, versterkt u niet alleen uw afweer tegen infecties, stress en burn-out, maar verbetert u ook uw beweeglijkheid en uw lichaamshouding. U komt weer sterk en blij in het leven te staan.

Heerlijk
Shiatsu is heerlijk om te ondergaan en heeft een dieper effect dan massage. Het stimuleert het zelfgenezend vermogen van ons lichaam en vitaliseert en ontspant lichaam en geest.

 Afspraak maken

Home