Wat is Shiatsu?

Shiatsu Masunaga Amsterdam

Een oosterse geneeswijze

Shiatsu is een zowel preventieve als therapeutische lichaamsgerichte behandelmethode uit Japan en behoort net als acupunctuur tot de ‘oosterse geneeswijzen’. Shiatsu maakt gebruik van dezelfde eeuwenoude, beproefde energetische concepten. Als complementair contactberoep valt Shiatsu onder de aanvullende zorg.

Het woord Shiatsu betekent vingerdruk. Diepe, gedoseerde doch altijd vriendelijke druk die kan worden uitgevoerd met de handen, duimen, onderarmen, knieën of voeten. De ontvanger blijft hierbij gekleed. Ook passieve strekkingen en rotaties behoren tot de mogelijkheden. Dit onderscheidt deze behandelmethode van bijvoorbeeld acupressuur.

Harmonie en balans

In de oosterse geneeswijzen draait alles om harmonie en balans. Terwijl wij in het Westen een griep of verkoudheid al gauw als een ziekte beschouwen, en een pijn in schouder of bil lokaal weg laten masseren door de fysiotherapeut, kijkt het Oosten naar het breder plaatje. 

Het doel van Shiatsu is om de energie (Ki, Chi of Qi) in het gehele lichaam harmonieus te doen stromen om ziekte te voorkomen, klachten te verhelpen en balans te herstellen.

Holistisch

Shiatsu benadert de mens holistisch, als geheel. Het brengt ons in contact met alle niveaus en facetten van ons leven: onze organen en lichaamsfuncties, onze emoties, stemmingen en gedachten, onze relatie met onszelf, met anderen en met het Universum.

De ontvanger wordt op alle niveaus “aangeraakt”, zonder kracht maar met aandacht, compassie, empathie en respect.

Wat is shiatsu - Shiatsu Masunaga Amsterdam

Meer energie
Het ondergaan van Shiatsu geeft meestal een intens goed gevoel. Uw spieren en zenuwen ontspannen, uw ademhaling wordt dieper, uw geest komt tot rust, uw energie neemt toe. U komt weer helemaal thuis in uw lichaam en kunt het leven weer aan.

Minder stress
Door regelmatig een shiatsubehandeling te ondergaan, versterkt u niet alleen uw afweer tegen infecties, stress en burn-out, maar verbetert u ook uw beweeglijkheid en uw lichaamshouding. U komt weer sterk en blij in het leven te staan.

Heerlijk
Shiatsu is heerlijk om te ondergaan en heeft een dieper effect dan massage. Het stimuleert het zelfgenezend vermogen van ons lichaam en vitaliseert en ontspant lichaam en geest.

 

Kijk ook op:

Shiatsu Therapie

Preventie

Nazorg

Ontspanning

Bel nu om een afspraak te maken: 06-55553198

Home