Wat is Shiatsu?

Shiatsu Masunaga Amsterdam

Een oosterse geneeswijze
Shiatsu is een lichaamsgerichte manuele behandelmethode die net als acupunctuur behoort tot de ‘oosterse geneeswijzen’ en gebruik maakt van dezelfde eeuwenoude energetische concepten.

Het woord Shiatsu is Japans en betekent vingerdruk. Diepe, gedoseerde druk die echter ook kan worden uitgeoefend met de duimen, handpalmen, ellebogen, onderarmen, knieën of voeten op de energiebanen (meridianen) van het lichaam van de ontvanger. Strekkingen en rotaties behoren eveneens tot de mogelijkheden. Dit onderscheidt deze behandelmethode van bijvoorbeeld acupressuur.

Gezondheid is volgens de oosterse geneeskunde niet de afwezigheid van ziekte maar de normale en natuurlijke functie van het lichaam. Ons afweersysteem en ons zelfherstellend vermogen zijn hierbij twee belangrijke pijlers.

Het doel van Shiatsu is om door middel van druk op meridianen en acupunctuurpunten ziekte te voorkomen, klachten te verhelpen en balans te herstellen.

Shiatsu werkt in op alle niveaus en aspecten van ons leven: de organen en functies van ons lichaam, onze emoties en stemmingen, onze gedachten, en onze relatie met onszelf, met anderen en het Universum.

De ontvanger wordt op alle niveaus “aangeraakt”. Zonder kracht maar met aandacht, compassie, empathie en respect.

Shiatsu Masunaga Amsterdam - Wat is Shiatsu?

Meer energie
Het ondergaan van Shiatsu geeft meestal een intens goed gevoel. Uw spieren en zenuwen ontspannen, uw ademhaling wordt dieper, uw geest komt tot rust, uw energie neemt toe. U komt weer helemaal thuis in uw lichaam en kunt het leven weer aan.

Minder stress
Door regelmatig een shiatsubehandeling te ondergaan, versterkt u niet alleen uw afweer tegen infecties, stress en burn-out, maar verbetert u ook uw beweeglijkheid en uw lichaamshouding. U komt weer sterk en blij in het leven te staan.

Heerlijk
Shiatsu is heerlijk om te ondergaan en heeft een dieper effect dan massage. Het stimuleert het zelfgenezend vermogen van ons lichaam en vitaliseert en ontspant lichaam en geest.

 

Kijk ook op:

Shiatsu Therapie

Preventie

Nazorg

Ontspanning

Home