Wat is Shiatsu?

Shiatsu Masunaga Amsterdam

Een oosterse geneeswijze
Shiatsu is een preventieve en therapeutische behandelmethode die net als acupunctuur behoort tot de ‘oosterse geneeswijzen’. Het maakt gebruik van dezelfde eeuwenoude energetische concepten.

Het woord Shiatsu is Japans en betekent vingerdruk. Diepe, gedoseerde toch altijd vriendelijke druk die echter ook kan worden uitgevoerd met de handen, duimen, onderarmen, knieën of voeten. De ontvanger blijft hierbij gekleed. Strekkingen en rotaties behoren eveneens tot de mogelijkheden. Dit onderscheidt deze behandelmethode van bijvoorbeeld acupressuur.

Het doel van Shiatsu is om door deze druk op de meridianen (energiebanen) en tsubos (drukpunten) van de ontvanger energie te doen stromen, ziekte te voorkomen, klachten te verhelpen en balans te herstellen.

Holistisch

Bij Shiatsu gaat het altijd om de mens als geheel (holistisch). Een behandeling werkt in op alle niveaus en aspecten van ons leven: op organen en lichaamsfuncties, op emoties, stemmingen en gedachten, en op de relatie met onszelf, met anderen en met het Universum.

De ontvanger wordt op alle niveaus “aangeraakt”. Zonder kracht maar met aandacht, compassie, empathie en respect.

Wat is shiatsu - Shiatsu Masunaga Amsterdam

Meer energie
Het ondergaan van Shiatsu geeft meestal een intens goed gevoel. Uw spieren en zenuwen ontspannen, uw ademhaling wordt dieper, uw geest komt tot rust, uw energie neemt toe. U komt weer helemaal thuis in uw lichaam en kunt het leven weer aan.

Minder stress
Door regelmatig een shiatsubehandeling te ondergaan, versterkt u niet alleen uw afweer tegen infecties, stress en burn-out, maar verbetert u ook uw beweeglijkheid en uw lichaamshouding. U komt weer sterk en blij in het leven te staan.

Heerlijk
Shiatsu is heerlijk om te ondergaan en heeft een dieper effect dan massage. Het stimuleert het zelfgenezend vermogen van ons lichaam en vitaliseert en ontspant lichaam en geest.

Kijk ook op:

Shiatsu Therapie

Preventie

Nazorg

Ontspanning

Home