Wat is Shiatsu?

Shiatsu Masunaga Amsterdam

Een effectieve complementaire geneeswijze

Shiatsu is een zeer effectieve vorm van therapeutisch lichaamswerk en fysieke manipulatie die gebruik maakt van meridianen, of energiebanen, en acupunctuurpunten. Het is niet alleen een diep ontspannende ervaring, maar een complementaire en werkelijk holistische, oosterse geneeswijze, die zowel op onze fysieke structuur als op energetisch niveau werkt om harmonie in lichaam, geest en ziel te stimuleren.

Shiatsu is een Japans woord dat ‘vingerdruk’ betekent. In de praktijk combineert het verschillende technieken, van zachtjes vasthouden tot diepe stevige druk, drukken met handpalmen, duimen, vingers, ellebogen, knieën en voeten op de meridianen en, indien nodig, meer dynamische rotaties en strekkingen en zachte manipulatie. De ontvanger wordt op alle niveaus “aangeraakt”, zonder kracht maar met aandacht, compassie, empathie en respect. Shiatsu heeft een dieper effect dan massage.

Shiatsu Therapie behoort tot de complementaire zorg en wordt door zorgverzekeraars (deels) vergoed binnen het aanvullend pakket. Regelmatige Shiatsu-sessies kunnen helpen de opeenhoping van stress in ons dagelijks leven te voorkomen.

fotoafbeelding handen op rug,  behandeling

De kunst van aanraking

De filosofie die ten grondslag ligt aan Shiatsu is gebaseerd op oude Chinese teksten en werd voor het eerst besproken in de Neijing Suwen, ongeveer 2500 jaar geleden geschreven, een taoïstische verhandeling over hoe je een harmonieus en gezond leven kunt leiden. Deze verzameling teksten was een van de eerste die de theorieën van Qi, Yin en Yang, de Vijf elementen en de Acht principes introduceerde.

In gezonde toestand stroomt de Qi, Ki of energie, vrij door het lichaam via een netwerk van kanalen of meridianen. Om veel verschillende redenen kan Qi stoppen met vrij stromen en dit veroorzaakt dan een symptoom.

Tijdens een behandeling met Shiatsu zullen verschillende technieken worden gebruikt om de energiestroom te verbeteren of in balans te brengen. Hierbij wordt rekening gehouden met de conditie, de constitutie en de symptomen van de ontvanger. Naarmate de kwaliteit van de Qi verandert en harmonieuzer wordt, zullen de symptomen die samenhangen met een gebrek aan doorstroming geleidelijk verbeteren.

Het doel en de kunst van aanraking door Shiatsu is om ziekte te voorkomen, klachten te verhelpen en de natuurlijke balans te herstellen. 

Wat is Shiatsu Amsterdam Oost

Meer energie
Het ondergaan van Shiatsu geeft meestal een intens goed gevoel. Uw spieren en zenuwen ontspannen, uw ademhaling wordt dieper, uw geest komt tot rust, uw energie neemt toe. U komt weer helemaal thuis in uw lichaam en kunt het leven weer aan.

Minder stress
Door regelmatig een shiatsubehandeling te ondergaan, versterkt u niet alleen uw afweer tegen infecties, stress en burn-out, maar verbetert u ook uw beweeglijkheid en uw lichaamshouding. U komt weer sterk en blij in het leven te staan.

Heerlijk
Shiatsu is heerlijk om te ondergaan en heeft een dieper effect dan massage. Het stimuleert het zelfgenezend vermogen van ons lichaam en vitaliseert en ontspant lichaam en geest.

 Afspraak maken

Home