Ontspanning

Shiatsu Masunaga Amsterdam

Ontspanning – pure noodzaak

Optimale ontspanning is een voorwaarde voor optimale inspanning. Of anders: een theekopje moet eerst leeg zijn voor je het kunt vullen.

Stress is een erg nuttige functie van ons lichaam. Het helpt ons om onder hoge werkdruk toch goed te kunnen presteren. Of om op gevaar alert te reageren. Voorwaarde is wel dat op deze pieken ook momenten volgen van ontspanning. Zodat het lichaam de kans heeft om te herstellen. Of als het ware kan worden reset. Zijn zulke momenten er niet, dan blijven we in de stress hangen. Dit heeft grote gevolgen voor onze lichamelijke en mentale gezondheid.

Ontspanning is een pure noodzaak!

Shiatsu Masunaga Amsterdam - Ontspanning

Anti-stressbehandeling

U zou het niet zeggen maar om u te helpen ontspannen, zet shiatsu u juist ‘onder druk’. De toepassing van diepe, stabiele druk met de handen op het lichaam van de ontvanger heeft namelijk het effect dat deze de eigen interne druk niet langer vast kan houden. Het resultaat wordt vaak omschreven als ‘meer ruimte’, ‘rust in het hoofd’ of ‘zich herboren voelen’.

Shiatsu is een geweldige anti-stressbehandeling.

Een uur voor uzelf!

Ook als u geen klacht of stress heeft, kan shiatsu een weldaad zijn. Het biedt u als het ware een gelegenheid om er even tussen uit te gaan. Een pas op de plaats te maken. Een moment van stilte, rust en welbehagen te ervaren. En terug te komen bij uzelf. Thuis bij uzelf.

Veel mensen zijn überhaupt niet of maar weinig bewust van hun lichaam, en daarmee van een belangrijke dimensie van ons mens-zijn. In dat opzicht is shiatsu ook een methode om (opnieuw) in contact te komen met uw lichaam en innerlijk zijn. Of van zelfervaring, zelfreflectie, inkeer en zelfs meditatie.

Na afloop van de behandeling bent u helemaal opgeladen en kunt het leven met al zijn verplichtingen weer aan.

Shiatsu is medicijn, meditatie en ontspanning ineen.

 

Kijk ook op:

Shiatsu therapie

Preventie

Nazorg

Afspraak maken: 06-55 55 31 98

Home