Ontspanning

Shiatsu Masunaga Amsterdam

Ontspanning – pure noodzaak

Stress heeft een nuttige functie. Het helpt ons om onder hoge werkdruk goed te presteren. Of om alert te reageren op gevaar. Voorwaarde is echter wel dat pieken worden afgewisseld met momenten van ontspanning. Dat ons lichaam de kans krijgt om te herstellen. Of als het ware kan worden reset. Blijven zulke momenten achterwege, dan blijven we in de stress hangen. Dit heeft op den duur grote gevolgen voor onze fysieke en mentale gezondheid.

Met andere woorden, optimale ontspanning is een voorwaarde voor optimale inspanning! Een theekopje moet eerst leeg zijn voor we het weer kunnen vullen.

Ontspanning is een pure noodzaak!

Shiatsu Masunaga Amsterdam - Ontspanning

Shiatsu biedt ontspanning door tegendruk

Stress wordt veelal ervaren als ‘druk in het hoofd’ of verwoord als ‘het druk hebben’. Meestal is er dan sprake van interne mentale of emotionele druk.

Fysieke externe, precies gedoseerde druk heeft het tegenovergestelde effect. Het werkt juist rustgevend en ontspannend. En dat is precies de werking van Shiatsu. De toepassing van diepe, stabiele druk met de handen op uw lichaam maakt dat uw eigen interne druk kan worden los gelaten.

Het resultaat wordt vaak omschreven als ‘rust in het hoofd’, ‘meer ruimte’, zich ‘bijgekomen’ of ‘herboren’ voelen.

Een uur voor uzelf!

Shiatsu is altijd een weldaad, ook als u geen stress of klachten heeft. Het brengt u (opnieuw) in contact met uw lichaam en innerlijk zijn. Het het helpt om pas op de plaats te maken en een moment van stilte, rust en welbehagen te ervaren. Terug te komen bij uzelf. Thuis te komen in uw lichaam.

U voelt u zich weer opgeladen en kunt u het leven met al zijn verplichtingen weer aan.

SHIATSU is medicijn en meditatie ineen!

 

Kijk ook op:

Shiatsu therapie

Preventie

Nazorg

Afspraak maken: 06-55 55 31 98

Home