Long-Covid

Shiatsupraktijk in Amsterdam-Oost

Last van Long-Covid klachten?

Veel mensen die een infectie met het coronavirus (Covid-19) hebben gehad, houden daarna vaak nog last van uiteenlopende klachten. Als één of meerdere symptomen langer dan drie maanden aanhouden, is er sprake van langdurige Covid, Long-Covid of Post-Covid.

Bij Long Covid klachten zien we aanhoudende vermoeidheid, spierpijn, hoofdpijn, krachtverlies, benauwdheid, kortademigheid, maag-darmklachten, oor- en keelpijn, hoesten, verhoogde prikkelbaarheid, langdurig verlies van reukvermogen of concentratie- en geheugenproblemen. Dit alles maakt het moeilijk om de draad weer op te pakken.

foto (c) Thomas Nondh Jansen Long covid zorg
(c) Thomas Nondh Jansen

Welke Long-Covid zorg?

Of westerse Fysiotherapie, Ergotherapie of Psychotherapie, op dit moment is elke vorm van Long Covid zorg nog experimenteel. We hebben immers te maken met een nieuwe aandoening die vraagt om een nieuwe aanpak en dus een nieuwe vorm van herstelzorg.

Internationaal onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat voor een grote groep mensen met Long Covid krachttraining op een fiets niet werkt. De patiëntengroep Long Covid Nederland zegt honderden mensen te kennen die geen baat hebben bij hun behandeling met fysiotherapie. Vaak valt men zelf terug of wordt ziek na een kracht- of conditietraining.

Helpt Shiatsu Therapie?

Bij mensen die met Long-Covid klachten mijn praktijk bezoeken, valt mij altijd iets op. Steeds is er sprake van overtollig vocht of damp in het lichaam. Hier ligt naar mijn idee een belangrijke oorzaak voor het hebben van een wazig hoofd of brain fog, hoest, slechte concentratie- en geheugenproblemen en een vermoeid gevoel in armen en benen.

Bij de behandeling van Long Covid klachten maak ik dan ook gebruik van technieken die vocht en damp het lichaam uit leiden. Zo gebruik ik drukpunten die bekend staan voor hun vochtafdrijvende werking of zachte strekkingen van de armen en benen.

Cliënten liggen hierbij heerlijk ontspannen op de behandeltafel en hoeven zelf niets te doen. Na afloop voelt men zich vaak lichter in het lichaam en helderder in het hoofd.

U bent van harte welkom !

Lees hier een interessant artikel over dit onderwerp.

Klik hier om direct een afspraak te maken.

Home