Rugpijn

Shiatsu Masunaga Amsterdam

Een veel voorkomende klacht

Vier op de vijf volwassenen heeft weleens te kampen met rugklachten. De een heeft er eenmalig last van. Bij de ander is het een terugkerend probleem. In dat geval kunnen klachten chronisch worden. Rugklachten hebben een grote invloed op ons dagelijkse functioneren. De rug is immers een belangrijk onderdeel van ons bewegingsapparaat. Als elke beweging pijn doet, kan het dagelijks leven vermoeiend en zwaar worden.

Shiatsu Therapie bij rugpijn Shiatsu Masunaga Amsterdam

Bekende vormen
De meest bekende vormen van rugpijn zijn hernia en ischias. Zij hebben een duidelijke, lichamelijke oorzaak. Maar vaker hebben mensen last van zogenoemde aspecifieke rugklachten. Hierbij is niet duidelijk wat de precieze oorzaak is. De pijn zit bijna altijd in de onderrug. Sommige mensen ervaren een lichte, zeurende pijn, bij anderen is de pijn ondraaglijk. De pijn gaat vaak gepaard met spierkramp, stijfheid en uitstraling naar andere plekken.

Rugklachten ontstaan meestal door een verkeerde houding of door het maken van verkeerde bewegingen, bijvoorbeeld zwaar en/of verkeerd tillen. Maar ook gebrek aan lichaamsbeweging, overgewicht, een hoge werkdruk of spanningen kunnen tot rugklachten leiden. Soms ontstaat acute rugpijn door plotseling een verkeerde beweging te maken. Dit wordt wel spit genoemd. Verder kunnen lichaamsbouw, erfelijke factoren, orgaanproblemen of afwijkingen in de wervelkolom ook een rol spelen bij het ontstaan van de klachten.

Wat kan Shiatsu Therapie voor u doen?
Als shiatsutherapeut zal ik uitvoerig ingaan op de aard en de plek van de pijn. Het kan namelijk zijn dat uw rugpijn voortkomt uit energieblokkades elders in uw lichaam. Lage rugklachten kunnen vaak in verband worden gebracht met bijvoorbeeld de nierenergie.

Op die manier kan Shiatsu Therapie niet alleen de pijn bestrijden en zorgen dat de spieren ontspannen maar ook de oorzaak van de klachten aanpakken. Het grote voordeel hiervan is dat bijkomende klachten als slapeloosheid en vermoeidheid óók snel verdwijnen. Hoeveel behandelingen nodig zijn is afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten.

Preventie

Rugpijn voorkomen is natuurlijk het allerbeste. Ook hierbij kan Shiatsu Therapie een geweldig hulpmiddel zijn. Door regelmatig een shiatsubehandeling te ondergaan, blijft uw lichaam soepel en uw energie blijft in balans.

Meer lezen:

Shiatsu and back problems

Klik hier om direct een afspraak te maken.

Home