Preventie

Shiatsu Masunaga Amsterdam

Preventie van fysieke en mentale klachten

We leven in een drukke tijd waarin stress vaak de boventoon voert en rust en balans ver te zoeken zijn. Snelle technologische en maatschappelijke veranderingen, hoge verwachtingen op ons werk, de klimaatkwestie, de drukte in het verkeer, de aanhoudende stroom van nieuws en berichten die via email en sociale media 24/7 binnenkomen, zorgen dat we ons makkelijk angstig of gespannen voelen, slaapgebrek of een kort lontje hebben of zelf depressief zijn.

Oosterse diagnose technieken stellen de shiatsutherapeut in staat, om reeds voordat een klacht, symptoom of ziekte de kop opsteekt, energetische disbalansen in het lichaam vroegtijdig op te sporen. Door aanraking van de corresponderende meridianen en drukpunten wordt de ki (energie) vervolgens aangezet tot stromen en de balans herstelt.

afbeelding Vitruvius Leonardo, Preventie Shiatsu Masunaga Amsterdam

Preventie van fysieke en mentale klachten is een belangrijke pijler van Shiatsu. Volgens de Traditionele Oosterse Geneeskunde is een harmonische ki-stroom een voorwaarde voor onze fysieke, emotionele en geestelijke gezondheid.

Seizoenswisselingen

Een goed moment om een preventieve shiatsubehandeling te ondergaan, zijn bij voorbeeld de vier seizoenswisselingen. Somberheid, stijve spieren, griep of de winterblues die op zo’n moment makkelijk de kop op steken, kunnen door Shiatsu worden tegen gehouden of verzacht.

Het voorkomen van gezondheidsklachten en vol kracht in het leven staan, is niet alleen onze plicht als mens. Door de oplopende zorgkosten en het toenemende ziekteverlof is het ook een maatschappelijke noodzaak.

Kijk ook op:

Shiatsu Therapie

Nazorg

Ontspanning

Afspraak maken: 06-55 55 31 98

Home