Shiatsu Therapie

Praktijk in Amsterdam-Oost

Gezondheid in het Oosten

Gezondheid in de oosterse geneeswijzen betekent niet de afwezigheid van ziekte. Het betekent veel meer het normale, natuurlijke functioneren van lichaam en geest in al hun facetten. Ons zelfherstellend vermogen en ons afweersysteem vormen hierbij twee belangrijke pijlers. Deze kunnen door Shiatsu Therapie krachtig worden ondersteund.

praktijkruimte shiatsutherapeut Shiatsutherapie Amsterdam Oost

Heeft Shiatsu Therapie bijwerkingen?

Shiatsu Therapie kan naast of onafhankelijk van een reguliere behandeling door een fysiotherapeut, specialist of psychotherapeut worden toegepast. Het biedt verlichting bij acute en chronische, lichamelijke en emotionele klachten en er zijn geen bijwerkingen. Om een klacht effectief te verminderen of te doen verdwijnen, kunnen meerdere behandelingen noodzakelijk zijn.

Shiatsu Therapie voor welke klachten?

Allergie, astma, burn-out, depressieve gevoelens, energiegebrek, gewrichtspijn, Frozen shoulder, heupklachten, hoofdpijn, hooikoorts, ischias, knieklachten, kortademigheid, long-covid, menstruatieklachten, migraine, nekpijn, overgangsklachten, overspannenheid, PMS, reumatische klachten, RSI, (lage) rugpijn, schouderklachten, slapeloosheid, spanningen,  spijsverteringsklachten, stijfheid, stress, trauma, verdriet, vermoeidheid etc.

Shiatsutherapeut in Amsterdam Oost

Hoe werkt Shiatsu Therapie?

Ieder mens is anders. Daarom heeft Shiatsu Therapie oog voor de verschillen, ook wanneer er sprake is van dezelfde klacht. Hoe ziet de huid van de cliënt eruit? Hoe is de lichaamshouding? Hoe klinkt de stem? Heeft iemand het snel koud of juist warm? Heeft men een voorkeurssmaak qua eten? Daarnaast wordt altijd gevraagd naar het slaappatroon, de ontlasting en het medicijngebruik. Wanneer is een klacht begonnen? En bij vrouwen: zijn er menstruatie- of overgangsklachten?

Oosterse diagnose en behandeling gaan bij Shiatsu Therapie hand in hand. Een vragenlijst vormt het begin. De behandeling is vervolgens gericht op het maximaliseren van de gezondheid van de cliënt door middel van de aanraking, manipulatie of rustige strekking van de betreffende meridianen en drukpunten. Lichaamsgebieden die onvoldoende ‘geleefd’, verkrampt of pijnlijk zijn, worden weer doorstroomt en vitaal. De behandeling is altijd vriendelijk en nooit pijnlijk.

Hoeveel behandelingen?

Afhankelijk van de aard en ernst van uw klacht, kan het aantal behandelingen variëren tussen één of twee sessies elke week of per twee weken, verdeeld over een periode van één tot drie maanden.

Afspraak maken

Home