DAG 17 – DE PLOT

Ik moet de ochtenden pakken om mijn stukjes te schrijven. Dat is de houttijd. Dan gaat de energie gretig omhoog als het jonge groen. Dan heb ik de beste ideeën, zie ik de gehele plot voor me en gaat het schrijven vlot. Als ik rond het middaguur pas begin, ben ik verstrooid. Dat is de vuurtijd. Dan gaat de energie naar buiten en mijn concentratie alle kanten op.

In de namiddag ben ik traag en wil ik luieren. Dan duurt het schrijven drie keer zo lang. Dat is de aardetijd waarin niets hoeft. In de avonduren wil het best nog eens lukken om iets zinnigs in mijn laptop te tikken maar meer uit plichtsgevoel. Dat is de serieuze metaaltijd en de energie trekt naar binnen en beneden. Als ochtendmens moet ik het ook niet al te laat maken.

De nacht is de tijd van het water dat altijd het laagste punt opzoekt. Dan moeten de mensen slapen en lichaam en geest herstellen.  

https://www.shiatsu-masunaga.nl/blog/

Omdat hout het element van het voorjaar is, en van de wind en de beweging, en omdat onze houtenergie nog wel eens wil stagneren, zeker wij NU binnen moeten blijven, is dit een goed moment om de houtpunten op onze handen eens goed onder handen te nemen.

Op uw handruggen vindt u er drie vlak onder uw knokkels gezien vanaf uw polsen:

-onder uw wijsvingerknokkel in een holte aan de duimkant (dikkedarm 3)

-in een holte recht onder de knokkel van uw ringvinger (driewarmer 3)

-onder uw pinkknokkel in een holte aan de buitenkant (dunnedarm 3)

Omvat met uw linker handpalm uw rechter vuist en schuif de vingertoppen van uw linker hand iets terug in de richting van de knokkels van uw rechter hand tot dat uw onder elke vingertop een holte voelt. Geef 1 minuut lang stevig druk en wissel van hand.   

Ook op uw vingers vindt u drie houtpunten:

-op uw duim naast de onderste nagelhoek in een holte aan de buitenkant (long 11)

-midden op de top van uw middelvinger (hartbeschermer 9)

-op uw pink naast de onderste nagelhoek in een holte aan de ringvingerkant (hart 9)

Neem uw rechter vingertoppen met uw linker duim en wijsvinger één voor één in de tang. Geef telkens 3x stevig druk en wissel van hand.  

Tot zover. Tot morgen.

terug naar blogoverzicht

Comments are closed.