DAG 18 – AFGEDANKT

Nu de vliegtuigen en vrachtschepen met fast fashion en ander prul uit China voor Pampus vastliggen en dat hopelijk nog lang blijven, is het tijd voor creativiteit.

Mijn lieve vriendin de yogadocent maakt bij voorbeeld uit 1 theedoek 2 mondkapjes. Doet u maar mee:

Theedoek in de breedte doorknippen en 1 helft in 3 gelijke stukjes in de lengte vouwen; 2 stukjes kledingelastiek van elk 10 cm in een knoop en daarna om het theedoek leggen op een kwart afstand van de randen; theedoek op de hoogte van de elastiekjes naar binnen vouwen; vouwsel voor uw mond en elastiekjes om uw oren legen. Klaar. Herhaal met helft 2.           

https://www.shiatsu-masunaga.nl/blog/

Of neem mijn lieve vriend de tennisleraar die in nog pre-coronatijden 20 afgedankte tennisballen mee naar de DO-IN les bracht. Afgedankte tennisballen zijn perfect voor zelfshiatsu. U kunt ze bij voorbeeld met z’n tweetjes in een afgedankte sok stoppen, een halfslag tegen elkaar indraaien waardoor ze op een afstandje blijven en dan de twee uiteinden van de sok in een knoop leggen.

Oefening 1:

Ga op een kleed of matje liggen met de twee ingestopte balletjes naast u. Til nu uw bekken op en leg de balletjes dwars ten opzichte van uw wervelkolom onder uw heiligbeen of sacrum. Laat nu uw bekken zakken totdat uw heiligbeen helemaal op de twee balletjes kan rusten. Mocht de druk op uw heiligbeen te pijnlijk zijn,  verschuif dan de balletjes naar een prettiger plek. Blijf 1 minuut liggen.   

Til nu uw bekken op en schuif de twee ingestopte balletjes omhoog tot onder uw onderrug. Let goed op dat de twee ballen niet onder uw wervelkolom komen te liggen maar aan weerszijden. Laat nu uw bekken weer zakken totdat uw onderrug helemaal op de twee balletjes kan rusten. Ook hier geldt weer: mocht de druk te pijnlijk zijn, zoek dan een plek op die u wel prettig vindt. Blijf 1 minuut liggen.

Oefening 2:

Stop een afgedankte tennisbal in het voetstuk van een afgedankte kniekous. Ga staan, hou met uw rechter hand het open uiteinde van de kous heel goed vast en gooi de bal met schwung over uw schouder op uw rug en laat terug stuiteren. Herhaal 10x en wissel daarna van kant.

Oefening 3:

Neem een afgedankte tennisbal losjes in uw rechter hand en laat hem waar u maar kunt komen, over uw lichaam rollen. Wissel daarna van kant.

Tot zover. Wees creatief. Tot morgen.

terug naar blogoverzicht

Comments are closed.