DAG 12 – paradox

Thuis kijk ik dan nooit in mijn agenda, maar het is evenwel druk. Ineens heb ik Zoom-afspraken. Tenminste als mijn camera het doet. Die had ik nog nooit eerder gebruikt want beeldbellen vond ik niet nodig. En bovendien had ik geen zin in een virus….

Maar nu is er corona en dat is tenslotte erger dan welk ander virus ook. En zit iedereen verplicht intelligent in lockdown thuis op de bank. Goddank is er Zoom, en dankzij mijn lieve vriendin de yogadocent kan ik nu Zoom-afspraken maken. Zij zoomt op haar duimpje en geeft mij Zoom-les en vanuit haar woonkamer wereldwijd yogales. Ik wil u best haar nummer geven.  

De tijd vliegt maar niets heeft nog haast want het leven staat stil. Waarom heb ik het dan toch druk? Een paradox.

De druk op de ziekenhuizen moet NU omlaag! Dat is het enige wat telt. Daarom moet iedereen NU van straat en binnen aan de Zoom. En thuis werken. En thuis stukjes schrijven. En thuis studeren. En thuis aan de berenjacht. En thuis yoga doen. En thuis zelf shiatsu doen. Die druk moet juist flink omhoog!  

de windvijver

Neem tussen twee Zoom-afspraken door even pauze en wrijf krachtig uw handen tegen elkaar.

Wrijf nu met uw handen over uw gezicht, hoofd en nek.

Klop met de vingertoppen van uw beide handen over uw hele hoofd.

Zet uw vingertoppen op uw schedel en masseer uw hoofdhuid.  

Pak met uw duimen en wijsvingers uw wenkbrauwen op, geef druk en pak daarna een andere plek.

Gebruik uw vingertoppen nu als kam en kam van voren naar achteren over uw haar.

Zet uw vingertoppen op uw achterhoofd en maak met uw duimen een wandeling langs uw schedelrand; neem op galblaaspunt 20, de windvijver, even wat langer pauze en geef krachtig druk.  

Maak met uw wijsvingers en middelvingers het V-teken, leg dit rond uw oren en schuif 3x op en neer;  

Steek uw wijsvingers nu in uw oren, open uw mond en trek uw vingers met een ploppend geluid uit uw oren.

Geef met uw handen stevige druk op de zijkanten van uw hals; schud daarna uw handen uit.

Neem voor elke stap ruim de tijd.

Meerdere keren per dag.

Tot zover. Blijf thuis. Tot morgen.

terug naar blogoverzicht

Comments are closed.