DAG 13 – ONTLADING

Gisteren stootte ik mijn middelste linker teen en vandaag is die blauw paars. In de Oosterse geneeskunde draait alles om balans. Met een ongeluk of ander leed poogt ons systeem een disbalans te herstellen. Zo brak ik vorige zomer mijn rechter kleine teen. Precies op het einde van de blaas- of beter stressmeridiaan. Ik had haast en kwam in volle vaart tegen de band van een geparkeerde auto aan. Het lukte mij net om balans te houden en door te fietsen. Alleen mijn rechter teentje hield er een breukje aan over. Het moest even ontladen.

Onze middelste tenen horen bij de drievoudige verwarmer, de meridiaan die in alle omstandigheden onze temperatuur op peil houdt en gelijkmatig over ons lichaam verdeelt, en die ons helpt aanpassen aan onze omgeving. Nou ja, in tijden van corona wil de spanning wel eens oplopen. Ik ben niet klein behuisd maar verplicht intelligente opsluiting maakt soms wat los.

Deze lente ontlaadt de wereld met een virus.

Ga dit weekend daarom NIET naar het strand of de Intratuin maar op uw balkon of in uw tuin heerlijk gecontroleerd ontladen.

Leg uw rechter hand op uw linker schouder en geef met uw linker handpalm rustige klopjes op uw rechter bovenarm.

Leg uw rechter hand daarna op een plek onder uw linker sleutelbeen en geef met uw linker handpalm rustige klopjes op uw rechter onderarm en hand.

Leg nu uw linker hand op uw rechter schouder en klop met uw rechter handpalm rustig op uw linker bovenarm.

Leg uw linker hand daarna op een plek onder uw rechter sleutelbeen en geef met uw rechter handpalm rustige klopjes op uw linker onderarm en hand.

shiatsu-masunaga.nl/blog/
Driewarmer 6

Breng uw handen voor uw buik, omvat met uw linker hand uw rechter pols en geef met uw linker duim krachtig druk op het punt driewarmer 6 op de buitenkant van uw onderarm net boven uw pols.

Omvat  nu met uw rechter hand uw linker pols en geef met uw rechter duim krachtig druk op datzelfde punt net boven uw linker pols.

Zittend, lopend of staand.

Telkens 1 minuut.

Zit in kleermakerszit in uw tuinstoel of op uw kleed en leg uw rechter hand op linker knie en daarna uw linker hand op uw rechter knie.

Laat uw hoofd naar voren vallen en buig uw bovenlichaam lichtjes naar rechts en naar voren.

Verwissel de kruising van uw benen en armen en buig nu met uw bovenlichaam lichtjes naar links en naar voren.

Telkens 1 minuut.

Tot zover. Wordt vervolgd. Tot morgen.

terug naar blogoverzicht

Comments are closed.