DAG 10 – het afvalpunt

Alles wordt minder, placht mijn lieve vriendin de potloodprinses vóór de crisis vaak te zeggen. Maar ineens hoor ik haar er niet meer over. Niet alleen omdat ik haar nog maar één keer per week op anderhalve meter afstand zie als ik de boodschappen bij haar langs breng. Maar ook aan de telefoon blijft ze merkwaardig stil. Hoe zou dat komen?

Als rasecht optimist pareerde ik altijd steevast: ‘wees toch niet zo pessimistisch!’ Maar ineens zie ik  haar opmerking in een ander licht. Zij had gelijk. Alles wordt écht minder. En dat wordt écht ook hoog tijd want alles was al tijden teveel: de plastic soep, de stikstofemissies, de stress, het verkeer… En ziedaar: minder stikstof in de grond en in de lucht, minder auto’s op de wegen, minder mensen op straat, minder wc-papier in de schappen… nu alleen dat plastic nog maar als rasecht optimist hou ik hoop.

Een andere lieve vriendin vertelde mij vandaag aan de telefoon dat er veel wordt opgeruimd; de afvalpunten waar mensen hun afgedankte spullen kunnen brengen, hebben het erg druk.

Corona krijgt het voor elkaar. Alles wordt minder. Mijn lieve vriendin de potloodprinses is een rasecht visionair.

Een mooi afvalpunt in corona-tijden is het shiatsupunt dikkedarm 11 aan de buitenkant van uw elleboogplooi.   

dikkedarm 11

Geef elke dag 3x per dag 1 minuut stevige druk op dat punt met uw andere duim, en doe elke ochtend de BaDuanJin-oefeningen 1 tot en met 3 van dag 2. Dan ruimt u lekker op en houdt u de druk op de ziekenhuizen laag. En dan komt het helemaal goed.

Tot zover. Hou vol. Tot morgen.        

terug naar blogoverzicht

Comments are closed.