De allerbeste wensen !!!

2022

shiatsu medisch contactberoep Shiatsu Masunaga Amsterdam tijdens lockdown open 

foto: christian-quadt-1IoAsPxVQ_k-unsplash
Een nieuw jaar
2022 is het jaar van de Tijger. De Tijger is de derde in de Chinese dierenriem. Volgens een mythe zei de Jade-keizer, dat de volgorde zou worden bepaald door de volgorde waarin de dieren op zijn feest zouden arriveren. De Os was de avond ervoor vertrokken en zou eerste worden. De Tijger zou de volgende ochtend vroeg arriveren en tweede worden. Maar de Rat was stiekem op de Os geklommen en sprong als eerste naar beneden, toen hij de Jade-keizer zag. Daardoor kwamen de Os en de Tijger op de tweede en derde plaats. Ondanks zijn protesten moest de Tijger genoegen nemen met de derde plaats in de dierenriem.
De Tijger is energiek en onverschrokken. Mogen ook wij net als de Tijger in 2022 energiek en onverschrokken zijn. 
 
Een nieuwe lockdown
Afstand houden. Thuis werken. Niemand aanraken. Niet naar de fitness, film of theater. Corona heeft ons weer en nog steeds in de greep en beperkt onze bewegingsvrijheid. We hebben geen uitlaatklep en dat zorgt voor lockdown stress. In een lockdown gaan immers ook ons lichaam en onze geest op slot. Onze energie stroomt niet goed door en dat gaat ten koste van onze fysieke en mentale gezondheid. Somberheid, boosheid, agressie, irritatie, lichamelijke spanningen, nekpijn of slaapproblemen zijn niets anders dan opgesloten, opgekropte, stagnerende energie in ons lichaam. Zij vormt de oorzaak van typische lockdown stressklachten.
Shiatsu Therapie haalt uw lichaam en geest als het ware weer ‘van het slot’ en helpt u soepel en buigzaam mee te bewegen met de stormwinden van dit moment.

Een nieuwe (oude) ruimte   
Het heeft vier maanden geduurd maar dan heb je ook wat: nadat half september het plafond van mijn praktijkruimte naar beneden was gekomen en alles maar werkelijk alles onder het puin en stof lag, is de ruimte intussen opgeleverd met een nieuwe plafond en rolgordijnen en fris geschilderde muren. Maar wat was het een werk om elk boek en balletje af te stoffen. En de wasserette draaide overuren. Gelukkig kon ik werken in de ruimtes van veel lieve collega’s. Toch gaat niets boven een rustige en vertrouwde eigen stek! En die ziet er nu weer spic en span uit. Alleen mijn boeddha mist drie vingers. Hij was de stille getuige van een absurde ravage.   

Een nieuwe status 
Shiatsu Therapie valt sinds kort onder de WKKGZ ( Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg) en is daarmee aangemerkt als‘medisch contactberoep’. Ten opzichte van de maatregelen tijdens de harde lockdown in het voorjaar van 2021 zijn er deze keer andere criteria gekozen dan voor kappers en nagelstudio’s. Hoera!!
Mijn praktijk mag voortaan dan ook tijdens een harde lockdown geopend blijven. Alle geldenden maatregelen (mondkapje, desinfectie, vaccinatie, ventilatie) blijven uiteraard van kracht. Mocht u of iemand in uw omgeving positief testen of ziek worden, kunt u uw afspraak kosteloos verzetten. En mocht u zich afvragen of ikzelf al mijn boosterprik heb gehad, dan is het antwoord: jazeker!                  

Nieuwe behandeltarieven 
Helaas was ik genoodzaakt om sommige tarieven in 2022 minimaal aan te passen. Een rittenkaart is vaak de meest voordelige optie. Voor vaste cliënten, minima en Corona-zorgverleners hanteer ik een kortingsregeling.

Een nieuwe start met DO-IN     
De DO-IN buitenlessen beginnen in principe weer op dinsdag 18 januari. In overleg met het vaste groepje deelnemers zullen de lessen mogelijk echter verhuizen van de avond naar de ochtend. Belangstellenden kunnen contact met mij opnemen. De locatie voor de lessen blijft de binnentuin, te bereiken via de Woltera van Reestraat of de Oeterwalerstraat.

Ik wens u een energiek en onverschrokken Tijger-jaar!

Comments are closed.