Dag 7 – Pampus

Toen mijn meniscus knapte, was het net zo. Mijn wereld stond plotseling stil. Hoe kon ik als shiatsutherapeut nu mijn werk nog doen? De huur betalen van mijn praktijk? Ik lag thuis voor Pampus op de bank in total lockdown. Ik las wat, sliep wat, mijmerde wat, verveelde mij wat en bedacht vage plannen. 

En toen, net zo onverwacht als de crisis, kwam er ineens een idee in me op, een visie op wat ik na de crisis kon doen en hoe ik dat min of meer kon aanpakken. Er was weer licht in het donker!     

Nederland is een prachtig land. Met broodfondsen voor zzp’ers die aan elkaar een tijdelijke schenking doen in het geval van ziekte of een geknapte meniscus. En met een TOZO of tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers van de regering in tijden van Corona.

Van harte dank!

Gaat u vandaag lekker binnen op uw bank voor Pampus liggen want buiten gaat een gure wind. Het is zaak om NU niet verkouden te raken. Bovendien is het zondag, een rustdag, zegt de Bijbel, ook al zal dat agressieve virus zich er zeker niets van aantrekken.

Zelf-shiatsu punt 7:

Nier 6 – het metaalpunt van onze nierenergie, zegt mijn shiatsu-bijbel, en dus een belangrijke levenspartner van onze longen. 

Zit lekker lui op uw bank, trek uw rechter pantoffel uit en uw rechter voet naar u toe. Zeg maar in een halve kleermakerszit. Leg uw recht hand met uw handpalm naar beneden ontspannen neer op uw rechter onderbeen, net boven uw rechter enkel. Leg nu uw linker duim ontspannen op uw rechter hiel, precies op het midden van de  denkbeeldige lijn tussen uw enkelbot en uw hielbot.

Wissel na circa 1 uur van kant. Misschien borrelt er vandaag zomaar een idee in uw op. En ziet u weer licht in het donker!

Fijne zondag. Tot morgen.

terug naar blogoverzicht

Comments are closed.