Dag 6 – de wandeling

Schreef ik ‘tot maandag’? Hoezo? Stopt dat verdomde virus in het weekend soms met doden? Wat een luxe leven had ik eigenlijk als shiatsutherapeut. Hele weekenden vrij. En nu? Doorschrijven! Het medicijnkastje shiatsu bevat tenslotte nog genoeg middeltjes om die sluipmoordenaar zo lang mogelijk buiten ons te houden. Want éénmaal ziek, zijn we verder van huis dan thuis in intelligente lockdown.

Bij voorbeeld kunt u niet vaak genoeg NU u zelf shiatsu geven op de longmeridiaan van uw armen.

Laat, terwijl u wellicht een wandelingetje op uw balkon of in uw woonkamer onderneemt of, vooruit, op uw bank zit te netflixen, uw rechter arm ontspannen naar beneden hangen.

Omvat met uw linker hand uw rechter bovenarm zo, dat uw linker duim op uw rechter binnenarm terecht komt en de vingers van uw linker hand op uw rechter buitenarm.

Wandel van hier met uw linker duim over een denkbeeldig paadje dat van uw rechter oksel naar uw rechter elleboog loopt en geef onderweg op 5 verschillende rustplekjes stevig druk; herhaal 3x.

Wandel nu verder met uw linker duim op uw rechter onderarm; deze keer over een denkbeeldig paadje van uw rechter elleboog tot uw rechter pols en geef onderweg wederom stevig druk op 5 rustplekjes; herhaal 3x.  

Wandel nogmaals verder, nu over een paadje van uw rechter pols tot aan het topje van uw rechter duim; geef onderweg stevig druk met op uw linker duim.

Sla nu af naar links en zet uw wandeling over denkbeeldige paadjes voort met uw rechter duim op uw linker binnenarm tot aan het topje van uw linker duim.

Rust uit!

In de hele wereld heerst momenteel een groot tekort aan beademingsapparatuur. Sommige landen zijn zelf al aan het hamsteren geslagen. Maar de consument instruëren om dat niet te doen… kom op!

De volgende oefening kunt u doen om uw eigen ingebouwde beademingsapparatuur af te stoffen en alvast NU een voorraadje zuurstof te hamsteren: 

Haak uw twee duimen in elkaar en til, met uw duimen ingehaakt en met een krachtige inademing, uw armen tot hoog boven uw hoofd;

Tel tot 10.

Laat los en adem helemaal uit. 

Herhaal 3x.

Tot zover. Fijne zaterdag. Tot morgen.

terug naar blogoverzicht

Comments are closed.