ZOMERSLAAP

We mogen weer van alles maar het virus is allesbehalve de wereld uit.

Waakzaamheid blijft geboden. Aan het dragen van bescherming tijdens en het goed desinfecteren en ventileren na elke behandeling ben ik intussen gewend. Ik neem er de tijd voor en plan behandelingen ruimer dan voorheen. Het blijkt heel goed te doen.

Maar mij valt wel iets op: de shiatsupunten bij de binnenste ooghoeken, op de onderrug en aan de buitenkant van de enkels zijn bijna bij iedereen die ik tot nu tot heb gezien, gevoelig tot pijnlijk. En bijna iedereen klaagt over stress, pijn in nek en rug, gespannen kuiten en slaapproblemen.

Ons lichaam liegt niet. Onze watermeridianen spreken boekdelen. De blaasenergie schakelt in levensbedreigende situaties over op de fight or flight modus en onze nieren maken de nodige adrenaline aan. Vechten of vluchten is in een pandemie echter geen optie, het virus heerst immers overal. We kunnen geen kant op en staan dan ook letterlijk stijf van de stress.  

Gelukkig hebben we – touch wood – het ergste intussen achter de rug. Straks kunnen we weer vooruit. Maar NU… moeten we echt eerst even bijkomen!

Hoe doen we dat? Door te doen wat dieren in de winter, het seizoen van het waterelement, doen: rusten, slapen en herstellen! De wereld staat op zijn kop, dus laten we in deze vakantieperiode een zomerslaap houden!

Nederland is een waterland. Kijk naar de sloten, zwem in de meren. Drink, denk, droom: WATER. Dan is na de zomer uw watertank weer bijgevuld en uw energie weer mooi in balans.

Ik heb zelf voorlopig geen reisplannen behalve naar de Amstel te fietsen om te roeien en weer naar huis. Verder blijf ik deze zomer beschikbaar voor behandelingen. Ook heel rustig 🙂

Mocht u dus de komende weken een afspraak willen maken voor shiatsu, dan bent u welkom! Lees wel even het corona-beleid.

De DO-IN lessen beginnen weer op dinsdag 1 september, 18.00 tot 19.15 uur.    

Ik wens u een verkwikkende zomerslaap!

Comments are closed.