Shiatsu mag weer! 

Wat was het spannend afgelopen dinsdag. Zouden echt alleen de kappers weer open mogen of ook andere contactberoepen? De opluchting was dan ook groot toen het verlossende woord eruit was. Vanaf 3 maart mogen de deuren van mijn Shiatsupraktijk weer open.

Diezelfde avond nog stroomden de felicitaties en aanmeldingen binnen. We hebben jouw Shiatsu nodig, was de boodschap.

Als Corona één ding duidelijk heeft gemaakt, dan dat ons zorgstelsel niet meer van deze tijd is. Het roer moet om. Reguliere en ‘alternatieve’ genezers moeten samenwerken, medische en niet-medische contactberoepen samen één geheel vormen.

Het is niet meer van deze tijd en onacceptabel dat de reguliere zorg in een crisistijd als deze uit haar voegen barst en niet-reguliere zorgprofessionals thuis op de bank moeten zitten.

Het is niet meer van deze tijd dat huisartsen – zelf als het mag en patiënten er om vragen – niet doorverwijzen naar Shiatsutherapie omdat ze ‘het niet kennen’ of er ‘niets mee hebben’.

Het is niet meer van deze tijd, dat patiënten in ziekenhuizen moeten horen dat ze zijn ‘uitbehandeld’.

Niet de patiënt is uitbehandeld maar de specialist. Als hij of zij aan het einde van zijn Latijn raakt, dan spreekt een Shiatsutherapeut misschien nog wel een taal waarmee het lijden van een patiënt kan worden verlicht.

Net als complementaire kleuren samen wit licht opleveren, kunnen reguliere en alternatieve zorg samen zorgen voor een betere zorg.

Ze zijn immers complementair aan elkaar!

Mooie verhalen van cliënten die Shiatsu als onmisbare zorg hebben ervaren, leest u hier: https://shiatsuplatform.nl/nl/shiatsu-onmisbare-zorg/

Welkom terug in mijn goed geventileerde shiatsupraktijk!!

Met hartelijke groet,
Cordula Quadt

Comments are closed.