Dag 1 – Liefde in tijden van Corona

Ik zit thuis, in afwachting van de donkere dagen die er komen gaan. Mijn praktijk is gesloten en na de beduusdheid van de eerste dagen ga ik maar een blog beginnen. Nee, niet omdat ik eigenlijk een getalenteerd schrijfster ben die nu eindelijk haar roeping volgt; ik ben met hart en ziel shiatsutherapeut. Maar gewoon om op deze manier toch nog bezig te zijn met mijn werk en liefde, nu behandelingen hands-on voorlopig niet mogelijk zijn. En omdat ik een boodschap heb:

Shiatsu is NU belangrijker dan ooit!

Maar die 1,50 meter afstand dan? Geen probleem, u behandelt gewoon u zelf! Noem het zelf-shiatsu, of zelfmassage, al heb ik een hekel aan het woord massage want dat zet mensen op het verkeerde been, en zeker aan het woord shiatsu-massage, dat is shiatsu light. Of noem het van mij acupressuur, of zelfbehandeling. Het maakt niet uit, zolang u het maar doet. NU, in tijden van Corona. NU wij steeds minder mogen. NU wij binnen moeten blijven. Nu wij alles uit de kast moeten halen om te zorgen dat wij niet ziek worden. Wij moeten NU op ons zelf shiatsu doen.

Zelf-shiatsu is zelf-preventie!

Voor de duur van deze nachtmerrie die met C begint, en zolang ik mijn vak niet kan uitoefenen op de behandeltafel, zal ik mijn liefde voor shiatsu op een andere manier met u delen. Door het medicijnkastje dat shiatsu is, via deze blog te openen en u te vertellen wat u NU kunt, nee MOET doen om zo goed mogelijk door deze crisis te komen.

Zelf-shiatsu punt 1:

Dikkedarm 4: hét all-hands-on-deck-punt van uw afweersysteem!!!

Dikkedarm 4
Dikkedarm 4

– geeft krachtige druk met uw andere duim of elleboog;

– meerdere keren per dag en kant;   

– onder het koken, onder het netflixen of op de wc;

– telkens 1 minuut.

Het punt ligt aan de bovenkant van uw hand, tussen duim en wijsvinger, aan de basis van de wijsvinger. Leg uw duim tegen uw wijsvinger aan en u vindt het punt op de bolling van de spier, op het einde van de vouw.

Fijne avond. En morgen gezond weer op!

terug naar blogoverzicht

Comments are closed.