DAG 21 – HET PAASPUNT

Als kind maakten we steevast een paaswandeling. En later, toen mijn vader niet meer kon wandelen, reciteerde hij met Pasen steevast de paaswandeling uit Faust, want naast wandelen hield hij veel van gedichten. Dit jaar zag mijn paaswandeling er anders uit. Ik bleef namelijk binnen om buiten geen nare virus op te wandelen.

Maar niet geklaagd, 20 minuten op mijn kleedje stevig op de plek wandelen, was dacht ik wel genoeg beweging. Of toch niet? Misschien moet ik toch maar een stappenteller nemen zoals mijn lieve vriend de schrijver, de man van mijn lieve vriendin de yogadocent, waarmee ik vanavond een zoom-diner had.

Pasen, het feest van de wederopstanding van Jezus of het ontwaken van de geest, heeft ook een shiatsupunt. In de Chinese middeleeuwen waren de zo genoemde geestpunten beproefde punten om nachtelijke demonen, spoken en kwade geesten mee te verdrijven.

Het punt paleis van de geest is er één van: in moderne en coronatijden is het het aangewezen punt als we ons ongemakkelijk, angstig of gedesoriënteerd voelen; en ter wederopstanding na flauwte of als onze wereld instort.

https://www.shiatsu-masunaga.nl/blog/
Du Mai 26

Du Mai 26: Paleis van de Geest, of vrij vertaald het paaspunt; boven uw mond op het filtrum (de loodrechte gleuf) onder uw neus

Geef stevig druk met uw wijsvinger.

Meerdere keren per dag 1 minuut.

Tot zover. Blijf binnen. Tot morgen.

terug naar blogoverzicht/

Comments are closed.