Corona update

16 februari 2022

Mondkapje blijft nodig

Nederland gaat open, echter in mijn praktijk blijft het dragen van een mondkapje verplicht.

27 januari 2022

Zelftest geadviseerd

Het aantal besmettingen in Amsterdam stijgt hard. Waar in Nederland ruim één op de vijftig mensen zijn besmet met het coronavirus, ligt het aantal positieve geteste Amsterdammers in de afgelopen twee weken op één op de twintig.

U bent van harte welkom in mijn praktijk mits u of een huisgenoot niet positief is getest en mits u geen klachten heeft. Mijn advies is om vooraf een zelftest te doen en uiteraard doe ik dat zelf ook regelmatig. Daarnaast blijven handen wassen voor binnenkomst en het dragen van een mondkapje een must.

19 december 2021

Shiatsu medisch contactberoep

Nederland is tot 14 januari in lockdown gegaan. Shiatsutherapie is in tegenstelling tot eerdere lockdowns intussen gekenmerkt als ‘medisch contactberoep’. Dit betekend dat mijn praktijk open blijft, uiteraard onder inachtneming van alle geldende hygiënemaatregelen.

7 december 2021

Shiatsu vrijgesteld van verplichte sluitingstijd

Op 5 december is de avond-lockdown ingegaan. Ten opzichte van de maatregelen ten tijde van de harde lockdown in het voorjaar van 2021 zijn er nu andere criteria gekozen voor zorgverlening die doorgang mag hebben zonder bepaalde sluitingstijden. Zo is momenteel bepaald dat zorgverlening die valt onder de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (WKKGZ) uitgezonderd is van de verplichte sluitingstijden. Shiatsutherapeuten vallen als Complementaire zorgverleners onder deze wet en zijn daarmee uitgezonderd van de verplichte sluitingstijden. Dat is goed nieuws!

10 november 2021

Mondkapje verplicht

Per 6 november 2021 gaat de mondkapjesplicht weer gelden bij contactberoepen en is het verplicht om een mondkapje te dragen. Dit geldt voor zowel klanten van 13 jaar en ouder als voor de dienstverlener.

24 februari 2021

Praktijk heropend vanaf 3 maart

Vanaf volgende week dinsdag mogen alle contactberoepen weer aan de slag. Dat geldt dus ook voor shiatsu. Graag ontvang ik u in mijn goed geventileerde en ontsmette praktijk, uiteraard onder voorwaarde dat u of iemand in uw omgeving geen klachten heeft.

10 februari 2021

Verlenging sluiting praktijken

Vandaag had ik eigenlijk weer aan de slag zullen en al te graag ook willen gaan. Maar het kabinet heeft vorige week anders besloten. Diverse petities om alternatieve geneeswijzen te openen tijdens de lockdown, hebben nog niet willen baten. Maar ze hebben Den Haag wel bereikt, en dat is winst. Ook doen beroeps- en koepelverenigingen hun uiterste best om erkenning te krijgen voor ons medisch beroep.

Voor nu is de realiteit echter dat mijn praktijk tot en met 2 maart gesloten moet blijven. Dat wil zeggen ‘in principe’ want met verwijzing van een arts mag er wel zorg gegeven worden die medisch noodzakelijk is. Deze mag vervolgens ook gedeclareerd worden bij de zorgverzekering.  

Niet elke huisarts zal open staan voor doorverwijzing naar shiatsutherapie. Probeert u het vooral!

12 januari 2021

Lockdown ook voor Shiatsu verlengt

Helaas zijn shiatsubehandelingen nog steeds niet mogelijk, de lockdown werd vanavond verlengt t/m 9 februari. Dat is spijtig maar kennelijk nodig om het virus te bestrijden. Vanaf 10 februari hoop ik u weer te mogen ontvangen. Hou vol!

15 december 2020

Lockdown ook voor Shiatsu

Naar aanleiding van de persconferentie op 14 december, en aanvankelijke onduidelijkheid of shiatsubehandelingen wel of niet nog door mochten gaan, staat nu vast: de lockdown geldt ook voor Shiatsu. Vanaf 20 januari 2021 zijn afspraken weer mogelijk.

3 november 2020

Good nieuws

Contactberoepen zoals shiatsutherapeuten mogen ondanks de aanscherping van de coronamaatregelen openblijven.

15 oktober 2020

Shiatsubehandelingen tijdens de gedeeltelijke lockdown

De tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag door het kabinet ingestelde gedeeltelijke lockdown is niet van toepassing op mijn praktijk. Shiatsubehandelingen blijven dus mogelijk.

5 oktober 2020

Aangepaste coronamaatregelen voor mijn praktijk

Ondanks het koelere weer zal ik mijn praktijkruimte goed blijven ventileren. Voor de warmte heb ik mijn behandeltafel daarom nu uitgerust met een elektrische deken.

Wilt u niet vergeten om een eigen laken of badhanddoek mee te nemen om op te liggen, en een eigen dekentje om over u heen te leggen!

Voorts is het verzoek om v/a het betreden tot het verlaten van het gebouw een mondkapje op te houden.

23 augustus 2020

Leidraad infectiepreventie Covid-19, laatst geactualiseerd 12-8-2020

De leidraad_infectiepreventie_Covid-19 voor CAM-professionals (werkzaam in de integrale en complementaire zorg) is tot stand gekomen naar aanleiding van het beleid dat de Nederlandse overheid voert om de Covid-19 pandemie te beheersen. Deze leidraad biedt een handvat voor heropening van praktijken in de integrale en complementaire zorg en hoe te handelen binnen de 1,5-meter-samenleving.

Ik heb alle punten die op mijn praktijk van toepassing zijn, op een rijtje gezet zodat u weet waar u aan toe bent.

Alvorens een afspraak te maken

Beantwoord voor uzelf de volgende vragen:
Heeft u nu Corona? Ja / Nee
Heeft u nu huisgenoten met Corona? Ja / Nee
Heeft u nu één van deze verschijnselen? Ja / Nee
a. hoesten, kuchen of niezen;
b. koorts (38⁰C of hoger);
c. kortademigheid.
Heeft u huisgenoten met één van deze verschijnselen? Ja / Nee
Bent u in thuisisolatie? Ja / Nee  
Indien ‘Ja’, dan is behandeling niet mogelijk.
Indien alles ‘Nee’, beantwoord dan de volgende vragen:
Heeft u een griepprik gehad? Ja / Nee
Heeft u nu één van deze verschijnselen? Ja / Nee
a. (neus)verkoudheid, of loopneus;
b. keelpijn;
c. onbekende hoofdpijn;
d. onbekende moeheid;
e. onbekende diarree of buikklachten.
Indien een ‘Ja’, overleg dan met uw behandelaar. 
Indien alles ‘Nee’, dan is behandelen toegestaan.  

Mocht u op de dag van uw afspraak alsnog klachten krijgen, kunt u tijdelijk uw afspraak kosteloos verzetten.

Regels waar we ons aan houden voor uw en mijn gezondheid

Kom op tijd maar ook niet te vroeg zodat u niet hoeft te wachten; Kom bij voorkeur niet met het openbaar vervoer;
Neem een set schone kleren mee (joggingbroek/legging, sokken, T-shirt met lange mouwen);
Neem een schoon laken of badhanddoek mee om op te liggen, een dekentje tegen de kou, en een klein doekje of sjaaltje;
Neem desgewenst een mondkapje mee;
Was vóór binnenkomst uw handen met zeep en desinfectiegel;
Wij geven elkaar geen hand;
Raak zo min mogelijk aan in de praktijkruimte;
Stop uw spullen (telefoon, sleutels etc.) weg in uw jaszak of tas;
Wij houden zo veel mogelijk minimaal 1,5 meter afstand;
Nies of hoest in een papieren zakdoekje dat u meteen wegwerpt in de prullenbak;
Was na niezen of hoesten uw handen met zeep of desinfectiegel;
Betaal met pin of per bankoverschrijving;
Blijf niet langer dan nodig.
Was na verlaten van de praktijk uw handen met zeep en desinfectiegel.

Disclaimer 
Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen blijft de kans, hoe gering ook, bestaan dat u besmet raakt in de praktijk of op weg hier naartoe. Met het maken van de afspraak gaat u akkoord met dit risico.

Wat U van mij kunt verwachten

Ik plan uw afspraak zo, dat u niet in de wachtruimte hoeft te wachten maar direct binnen kunt komen;
Tijdens de behandeling draag ik een (niet-medisch) mondkapje en zal ik zo min mogelijk praten;
Na de behandeling was ik mijn handen met zeep en desinfectiegel;
Na de behandeling desinfecteer ik alle oppervlaktes en contactpunten (deurknoppen, behandeltafel, pinautomaat etc.),  vervang ik alle gebruikte doekjes en ventileer ik de ruimte.     
Mocht ik tussentijds zelf klachten krijgen, zal ik alle reeds gemaakte afspraken onmiddellijk afzeggen en tien dagen lang in thuisquarantaine blijven.  
Mocht u naar aanleiding van dit protocol nog vragen hebben, laat het me alstublieft weten. Samen komen we er vast wel uit.

Shiatsu is JUIST NU belangrijker en nodiger dan ooit. Ik ben blij u (weer) te mogen ontvangen.  

U bent van harte welkom!! 

10 mei 2020

Morgen is het zover.  

Volgens het RIVM kunnen de contactberoepen, waaronder de professionals werkzaam in de integrale en complementaire zorg (CAM-professionals) vanaf maandag 11 mei weer aan het werk. De voorwaarde is een protocol waarin is vastgelegd hoe dat zowel voor de cliënten als voor de professionals op een veilige manier gedaan kan worden.  

Dit protocol dat in gezamenlijk overleg met de beroepsverenigingen en koepels is opgemaakt, is terug te vinden op https://www.rbcz.nu/pdf/Protocol-leidraad-infectie-preventie-covid-19.pdf  

 

6 mei 2020

Naar aanleiding van de versoepeling van de Corona-maatregelen is de praktijk vanaf maandag 11 mei a.s. weer geopend voor afspraken.

1 mei 2020

Helaas heeft de Rijksoverheid op 21 april j.l. de datum waarop contactberoepen weer zijn toegestaan, opnieuw opgeschort, en wel tot en met 19 mei 2020, voor zover deze beroepen niet naar behoren met inachtneming van 1,5 meter afstand tot de cliënt kunnen worden uitgeoefend. Er wordt door mijn beroepsvereniging momenteel gewerkt aan een protocol dat op termijn shiatsu behandelingen weer mogelijk maakt. Nu is dat moment nog niet aangebroken. Als verantwoord behandelen weer mogelijk is laat ik dat uiteraard direct weten.

16 maart 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van het Kabinet op 15 maart j.l. en het advies van mijn Beroepsvereniging dat daarop volgde, heb ik besloten om mijn praktijk met directe ingang te sluiten tot en met 6 april. Dit geldt zowel voor de behandelingen also ook voor de DO-IN lessen.
  Voor mij als shiatsutherapeut is de veiligheid en gezondheid van mijn cliënten van het hoogste belang. Ik wil niet het risico lopen dat het virus via mijn praktijk wordt overgedragen.
  Ik hoop dat de situatie rond het virus snel veranderd. Over drie weken kan ik u hopelijk berichten, dat afspraken weer mogelijk zijn en de lessen doorgaan.
  Voor actuele informatie over het Corona-virus verwijs ik u naar de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Met vriendelijke groet,

Cordula Quadt

Home