Shiatsu Therapie

Shiatsu praktijk Amsterdam Oost

Verlichting van acute en chronische fysieke en emotionele klachten

Shiatsutherapie kan naast of onafhankelijk van een reguliere behandeling worden toegepast ter verlichting van acute en chronische klachten van fysieke of emotionele aard. Om een klacht te verminderen of te doen verdwijnen, kunnen meerdere behandelingen noodzakelijk zijn.

Voorbeelden van klachten die met Shiatsutherapie effectief te behandelen zijn:

Allergie, astma, Burnout, depressie, energiegebrek, gewrichtspijn, Frozen shoulder, heupklachten, hoofdpijn, hooikoorts, ischias, knieklachten, kortademigheid, menstruatiekrampen, migraine, nekpijn, overgangsklachten, overspannenheid, PMS, reumatische klachten, RSI, (lage) rugpijn, slaapproblemen, spanningen,  spijsverteringsproblemen, stijfheid, stress, trauma, vermoeidheid etc.

Ook tijdens en na een zwangerschap kan shiatsu therapie veel ondersteuning bieden.

Shiatsu Masunaga Amsterdam - Shiatsu therapie Amsterdam-OostHoe werkt shiatsutherapie?
Verstoringen in het lichaam hangen veelal samen met factoren als het eetpatroon, erfelijkheid, leefstijl, medicijngebruik, omgeving of stress. Shiatsu therapie heeft oog voor de verschillen tussen mensen, ook al is er sprake van dezelfde klacht. Een Shiatsu therapeut kijkt, luistert, ruikt, voelt en vraagt. Hoe ziet de huid van de cliënt eruit? Hoe is de lichaamshouding? Hoe klinkt de stem? Heeft iemand het snel koud of juist warm? Heeft men een voorkeurssmaak qua eten? Daarnaast wordt altijd gevraagd naar het slaappatroon, de ontlasting en het medicijngebruik. Wanneer is een klacht begonnen? En bij vrouwen: zijn er menstruatie- of overgangsklachten?

Middels deze uitgebreide oosterse diagnose wordt de oorzaak van een verstoring opgespoord. De behandeling is vervolgens gericht op het maximaliseren van de gezondheid van de cliënt door middel van de aanraking, manipulatie of rustige strekking van de betreffende meridianen en drukpunten. Lichaamsgebieden die onvoldoende ‘geleefd’, verkrampt of pijnlijk zijn, worden weer doorstroomt en vitaal.

Diagnose en behandeling gaan bij shiatsutherapie hand in hand.

Literatuur over de therapeutische effecten van Shiatsu:

European Shiatsu Congress Vienna 2017 - Shiatsu Masunaga Amsterdam

Shiatsu is therapie was onder andere het thema van de 5e European Shiatsu Congress 2017 in Wenen waar ik aanwezig was.

Kijk ook op:

Nazorg

Ontspanning

Home