Shiatsu Therapie

Shiatsu praktijk Amsterdam Oost

Verlichting van acute en chronische fysieke en emotionele klachten.

Shiatsu therapie kan naast of onafhankelijk van een reguliere behandeling worden toegepast en verlichting bieden bij acute en chronische klachten van fysieke of emotionele aard. Om een klacht te verminderen of te doen verdwijnen, kunnen meerdere behandelingen noodzakelijk zijn.

Voorbeelden van klachten waarbij Shiatsu therapie effectief kan zijn:

Allergie, Burnout, depressie, energiegebrek, Frozen shoulder, heupklachten, hoofdpijn, hooikoorts, knieklachten, kortademigheid, menstruatiekrampen, nekpijn, overgangsklachten, PMS, reumatische klachten, RSI, (lage) rugpijn, slapeloosheid, spanningen, spierstijfheid, spijsverteringsproblemen, stress, trauma, vermoeidheid etc.

Ook tijdens en na een zwangerschap kan shiatsu therapie veel ondersteuning bieden.

Shiatsu Masunaga Amsterdam - Shiatsu therapie Amsterdam-OostHoe werkt shiatsu therapie?
Verstoringen in het lichaam hangen samen met factoren als voeding, levensstijl, stress, erfelijkheid en omgeving. Shiatsu therapie heeft oog voor de verschillen tussen mensen, ook al hebben ze dezelfde klacht. Een Shiatsu therapeut kijkt, luistert, ruikt, voelt en vraagt. Hoe ziet de huid van de cliënt eruit? Hoe is de lichaamshouding? Hoe krachtig is de stem? Heeft men een voorkeurssmaak qua eten? Daarnaast wordt altijd gevraagd naar het slaappatroon, naar de ontlasting, bij vrouwen naar de menstruatie, en naar het moment wanneer de klachten begonnen.

Middels deze uitgebreide oosterse diagnose wordt de oorzaak van een verstoring opgespoord. De behandeling is vervolgens gericht op het maximaliseren van de gezondheid van de cliënt door middel van aanraking, strekking en rotatie van de betreffende meridianen en drukpunten.

Shiatsu is therapie!

Dit was ook het thema van de 5e European Shiatsu Congress 2017 afgelopen september in Wenen waar ik aanwezig was.

Kijk ook op:

Nazorg

Ontspanning

 

Home