Nazorg

Shiatsu praktijk Amsterdam Oost

Shiatsu bij wijze van nazorg

Dat Shiatsu ook effectief kan zijn op het gebied van de nazorg is nog maar weinig bekend.

Een valpartij, een verblijf in het ziekenhuis, een emotionele gebeurtenis zoals het overlijden van een naaste of een scheiding kunnen nog jaren later invloed hebben op ons lichaam en onze geest. We raken uit balans en staan niet meer ‘met beide benen op de grond’.

De reguliere gezondheidszorg heeft hier al te vaak geen antwoord op.

Heilzame aanraking
Shiatsu kan op het gebied van nazorg een heilzame ondersteuning bieden. De toepassing van aanraking met precies de juiste druk werkt rustgevend en aardend. Pijn wordt als minder ervaren, balans hersteld. Lichaam, geest en gevoel komen weer samen en worden weer één.

Shiatsu tijdens kritieke situaties
Ik heb een bijscholing gevolgd bij Diego Sanchez met als thema ‘Shiatsu For Critical Illness Patients‘.

Diego is gespecialiseerd in het ondersteunen van patiënten met kritieke ziektes middels shiatsu en sjamanistische technieken. Hij beoefent en onderwijst al meer dan 20 jaar Shiatsu.

Geboren en getogen in Uruguay, woonde hij in verschillende Europese landen alvorens te verhuizen naar New York City. Op 11 september 2001 was hij aanwezig op het moment van de aanslagen en kwam hij in actie op Ground Zero en andere locaties door Shiatsu te geven aan reddingswerkers, politie en leger personeel.

Hij maakte deel uit van het team van Dr Oz tijdens het Integrative Medicine Program in het Columbia Presbyterian Hospital. Hier paste hij Shiatsu toe op patiënten tijdens openhartoperaties en orgaantransplantaties, en op de Intensive Care.

Diego werkte meer dan 6 jaar als vrijwilliger bij een steunpunt voor mensen met kanker, HIV en AIDS, evenals in een hospice in NYC. Tegenwoordig woont hij weer in Uruguay, waar hij internationale retraites organiseert, en geeft hij regelmatig workshops in Europa en de Verenigde Staten.

Kijk ook op:

Shiatsu Therapie

Ontspanning