Wat is Shiatsu?

Een oosterse geneeswijze
Shiatsu is een lichaamsgerichte therapievorm die net als acupunctuur behoort tot de ‘oosterse geneeswijzen’. Shiatsu gebruikt dezelfde eeuwenoude energetische concepten.

Het woord komt uit het Japans en betekent vingerdruk. Druk kan echter ook worden uitgeoefend met de duimen, handpalmen, ellebogen, onderarmen, knieën of voeten op bepaalde lichaamszones (meridianen). Strekkingen en rotaties behoren eveneens tot de mogelijkheden. Dit onderscheidt deze behandelwijze van bijvoorbeeld acupressuur.

Uitgangspunt bij Shiatsu is het bewustzijn van de eenheid van lichaam, geest en ziel. De cliënt wordt op alle niveaus “aangeraakt”. Zonder kracht, maar met respect, aandacht en compassie.

Shiatsu Masunaga Amsterdam - Wat is Shiatsu?

Meer energie
Het ondergaan van Shiatsu geeft meestal een intens goed gevoel. Uw spieren en zenuwen ontspannen, uw ademhaling wordt dieper, uw geest komt tot rust, uw energie neemt toe. U komt weer helemaal thuis in uw lichaam en kunt het leven weer aan.

Minder stress
Door regelmatig een shiatsubehandeling te ondergaan, versterkt u niet alleen uw afweer tegen infecties, stress en burnout, maar verbetert u ook uw beweeglijkheid en uw lichaamshouding. U komt weer sterk en blij in het leven te staan.

Heerlijk
Shiatsu is heerlijk om te ondergaan en heeft een dieper effect dan massage. Het stimuleert het zelfgenezend vermogen van ons lichaam en vitaliseert en ontspant lichaam en geest.

Kijk ook op:

Therapie

Nazorg

Ontspanning

 

Home