Wat is Shiatsu?

Shiatsu Praktijk Amsterdam Oost

Een oosterse geneeswijze
Shiatsu is een lichaamsgerichte therapie die net als acupunctuur behoort tot de ‘oosterse geneeswijzen’. Shiatsu gebruikt dezelfde eeuwenoude energetische concepten.

Het woord komt uit het Japans en betekent vingerdruk. Loodrechte gedoseerde druk die ook kan worden uitgeoefend met de duimen, handpalmen, ellebogen, onderarmen, knieën of voeten op de energiebanen (meridianen). Strekkingen en rotaties behoren eveneens tot de mogelijkheden. Dit onderscheidt deze behandelwijze van bijvoorbeeld acupressuur.

Shiatsu heeft invloed op alle niveaus en aspecten van ons leven: de functies en systemen van ons lichaam, onze emoties, onze gedachten, onze relatie met onszelf, met anderen en met het Universum.

De ontvanger wordt op alle niveaus “aangeraakt”. Zonder kracht maar met aandacht, compassie, empathie en respect.

Shiatsu Masunaga Amsterdam - Wat is Shiatsu?

Meer energie
Het ondergaan van Shiatsu geeft meestal een intens goed gevoel. Uw spieren en zenuwen ontspannen, uw ademhaling wordt dieper, uw geest komt tot rust, uw energie neemt toe. U komt weer helemaal thuis in uw lichaam en kunt het leven weer aan.

Minder stress
Door regelmatig een shiatsubehandeling te ondergaan, versterkt u niet alleen uw afweer tegen infecties, stress en burnout, maar verbetert u ook uw beweeglijkheid en uw lichaamshouding. U komt weer sterk en blij in het leven te staan.

Heerlijk
Shiatsu is heerlijk om te ondergaan en heeft een dieper effect dan massage. Het stimuleert het zelfgenezend vermogen van ons lichaam en vitaliseert en ontspant lichaam en geest.

Kijk ook op:

Therapie

Nazorg

Ontspanning

Home