Shiatsu therapie

Shiatsu Masunaga Amsterdam

Shiatsu therapie en gezondheid

Gezondheid volgens de oosterse geneeskunde is niet de afwezigheid van ziekte maar het normale en natuurlijke functioneren van het lichaam. Ons afweersysteem en ons zelfherstellend vermogen zijn hierbij twee belangrijke pijlers. Shiatsu therapie kan deze krachtig ondersteunen.

Shiatsu therapie verlicht acute en chronische fysieke en emotionele klachten

Shiatsu therapie kan naast of onafhankelijk van een reguliere behandeling worden toegepast ter verlichting van acute en chronische klachten van fysieke of emotionele aard. Om een klacht te verminderen of te doen verdwijnen, kunnen meerdere behandelingen noodzakelijk zijn.

Klachten die met shiatsu therapie effectief te behandelen zijn:

Allergie, astma, burn-out, depressie, energiegebrek, gewrichtspijn, Frozen shoulder, heupklachten, hoofdpijn, hooikoorts, ischias, knieklachten, kortademigheid, menstruatieklachten, migraine, nekpijn, overgangsklachten, overspannenheid, PMS, reumatische klachten, RSI, (lage) rugpijn, schouderklachten, slapeloosheid, spanningen,  spijsverteringsklachten, stijfheid, stress, trauma, verdriet, vermoeidheid etc.

Shiatsu Masunaga Amsterdam - Shiatsu therapie Amsterdam-OostHoe werkt shiatsu therapie?
Verstoringen in het lichaam hangen veelal samen met factoren als het eetpatroon, erfelijkheid, leefstijl, medicijngebruik, omgeving of stress. Shiatsu therapie heeft oog voor de verschillen tussen mensen, ook al is er sprake van dezelfde klacht. Een shiatsu therapeut kijkt, luistert, ruikt, voelt en stelt vragen. Hoe ziet de huid van de cliënt eruit? Hoe is de lichaamshouding? Hoe klinkt de stem? Heeft iemand het snel koud of juist warm? Heeft men een voorkeurssmaak qua eten? Daarnaast wordt altijd gevraagd naar het slaappatroon, de ontlasting en het medicijngebruik. Wanneer is een klacht begonnen? En bij vrouwen: zijn er menstruatie- of overgangsklachten?

Oosterse diagnose en behandeling gaan bij shiatsu therapie hand in hand. De vragenlijst vormt  het begin. De behandeling is vervolgens gericht op het maximaliseren van de gezondheid van de cliënt door middel van de aanraking, manipulatie of rustige strekking van de betreffende meridianen en drukpunten. Lichaamsgebieden die onvoldoende ‘geleefd’, verkrampt of pijnlijk zijn, worden zo weer doorstroomt en vitaal. De behandeling is altijd vriendelijk en nooit pijnlijk.

Hoeveel behandelingen?

Afhankelijk van de aard en ernst van uw klacht, kan het aantal behandelingen variëren tussen een of twee sessies elke week of per twee weken, verdeeld over een periode van een tot drie maanden.

Case studies over de therapeutische effecten van Shiatsu:

European Shiatsu Congress Vienna 2017 - Shiatsu Masunaga Amsterdam

Shiatsu als therapie was onder andere het thema van de 5e European Shiatsu Congress 2017 in Wenen waar ik aanwezig was.

Kijk ook op:

Preventie

Nazorg

Ontspanning

Burn-out

Rugpijn

Hoofdpijn

Slapeloosheid

 

Home