Thuiswerk klachten

Shiatsu Masunaga Amsterdam

Een breed scala

Veel mensen werken vanwege het coronavirus tegenwoordig thuis. Maar een geïmproviseerde werkplek heeft veel impact op ons lichaam. Het kan leiden tot een breed scala aan pijn- en andere gezondheidsklachten waar we ook na de coronacrisis last van kunnen blijven houden.

De nek en schouders doen pijn

Wie last heeft van nek en schouders, zit waarschijnlijk de hele dag naar beneden te turen. Elke centimeter die het hoofd naar voren beweegt, voegt een extra tien kilo gewicht toe aan de nek.

De ogen zijn moe

Doordat we zoveel mogelijk binnen blijven, kijken we niet alleen tijdens het thuiswerken naar een scherm maar ook in onze vrije tijd. Te veel naar een scherm kijken zorgt er echter voor dat de ogen harder moeten werken, wat kan lijden tot hoofdpijn en andere klachten.

Pijnlijke polsen

Als de eetkamerstoel geen armleuningen heeft en handen en polsen niet in een neutrale positie kunnen liggen, kan dat tot pijn leiden. Op de lange termijn kan dit zelfs tot het carpale tunnelsyndroom leiden (een aandoening waarbij een zenuw in de pols bekneld zit).

Rugpijn

Uren achter elkaar stil zitten was nog nooit gezond, maar om dat nu ook nog op een eetkamerstoel te moeten doen, is pas echt erg. Zeker als we op een laptop werken waarbij we de neiging om naar voren te hangen.

Kramp in de benen

Pijn of kramp in de benen tijdens het thuiswerken is een teken voor een verkeerde zithoogte. Het bloed heeft dan niet goed heeft kunnen circuleren.

Continu ‘aanstaan’

Doordat bij het thuiswerken de grens tussen privé en werk verdwijnt, kunnen mensen geen psychologische afstand meer nemen van hun werk. Het continu ‘aanstaan’ zorgt ervoor dat we geen afstand krijgen van (de zorgen over) het werk. Het hoofd blijft alert en het lijf blijft stresshormonen produceren en zowel hoofd als lijf kunnen dan de nachtrust verstoren.

Wat kan shiatsu voor u doen?

Een shiatsubehandeling bij thuiswerk klachten is gericht op de aard van uw klacht en het herstel van uw gezondheid en balans. Daarnaast biedt shiatsu u juist in deze tijden van afstand houden een uitstekende en weldadige begeleiding en support.

Uiteraard onder strikte inachtneming van de voorgeschreven maatregelen om verspreiding van COVID-19 te voorkomen.