SOKUATSU

NIEUW : Sokuatsu in Amsterdam

Sokuatsu (soku=voet, atsu=druk) is een nieuwe therapeutische behandelmethode uit Japan. Het is als het ware het broertje van Shiatsu (shi=vinger, atsu=druk). Het zeer diep ontspannende effect maakt Sokuatsu tot een weldaad voor lichaam en geest en bij uitstek geschikt bij onrust, slaapstoornissen en stress.

Sokuatsu shiatsu met de voeten Amsterdam
shiatsu met de voeten Sokuatsu Amsterdam

Wat houdt het in?

De behandelaar past met één voet een ritmische, flexibele druk toe op alle delen van het lichaam: voeten, benen, bekken, rug, armen, schouders en hoofd. De cliënt ligt hierbij gekleed op een matje op de grond, op zijn buik, rug of zij.

De voeten van de behandelaar zijn gestoken in beschermende Japanse tabi’s (een soort sokken met een splitsing tussen de grote teen en de andere tenen). Hierdoor zijn alle delen van de voet inzetbaar: de voetzool, de voorvoet, de bal van de voet, de tenen, de buitenrand van de voet, de binnenhiel, de buitenhiel en de achterhiel. Zo worden zonder kracht, maar volledig in balans en met precies de juiste druk, diepe verhardingen (“kori”) behandeld.

Sokuatsu onderscheidt zich van bijvoorbeeld Thaise massage of Barefoot shiatsu door zijn precisie, ritme en balans. Stoelen of stokken worden niet gebruikt.

Wat is het effect?

Sokuatsu heeft een krachtig rustgevend en regulerend effect op het gehele lichaam en activeert de bloed- en lymfecirculatie. De technieken zijn diep en tegelijkertijd zacht, waardoor ze pijnloos zijn en prettig om te ontvangen.

Sokuatsu - shiatsu met de voeten Shiatsu Masunaga Amsterdam
Sokuatsu Amsterdam pieds
Sokuatsu Amsterdam
Sokuatsu - shiatsu met de voeten - Amsterdam

Klik hier om direct een afspraak te maken.

Home