Ohashiatsu®

Ohashiatsu Amsterdam

Ohashiatsu® werd ontwikkeld door de Japanner Wataru Ohashi (1944)

Shiatsu Masunaga Amsterdam - Ohashiatsu

Geboren met een zwakke gezondheid in de buurt van Hiroshima, kwam Ohashi al vroeg in aanraking met  traditionele Japanse geneeskundige technieken zoals acupunctuur, shiatsu en moxa die hem in leven hielden. Na zijn afstuderen aan de Chuo Universiteit in Tokio studeerde hij Oosterse geneeswijzen bij diverse leraren. In 1970 vestigde hij zich in de VS en verwierf hij als shiatsu therapeut al gauw bekendheid onder dansers en politici. In 1974 richtte hij het Ohashi Institute op, een non-profit onderwijsorganisatie in New York City waar in de loop der jaren duizenden mensen afstudeerden. Wereldwijd zijn er Certified Ohashiatsu® Instructors (C.O.I.) die deze unieke bodywork methode wereldwijd mogen onderwijzen. In Nederland zijn er twee, Nelleke Breukink in Herenveen, en ikzelf in Amsterdam.

Ohashiatsu® heeft niet alleen heilzame therapeutische effecten op de ontvanger maar is ook een waarborg voor de behandelaar om vele jaren dit prachtige werk te kunnen doen zonder zelf klachten op te lopen. Dit is mogelijk dankzij de unieke Ohashiatsu® technieken die Ohashi – geïnspireerd door aïkido, dans, mime, muziek en zen – gedurende meer dan 40 jaar heeft ontwikkeld.

Ohashi schreef meerdere boeken waaronder: Do-It-Yourself Shiatsu: How to Perform the Ancient Japanese Art of Acupuncture without Needle (1976), Reading the Body: Ohashi’s Book of Oriental Diagnosis (1991), en Beyond Shiatsu, Ohashi’s Bodywork Method (1996). Ook was hij, naast Shiazuto Masunaga, co-auteur van het standaardwerk Zen Shiatsu: How to Harmonize Yin and Yang for Better Health (1989).

Ohashi woont nog steeds in New York en reist door de hele wereld om workshops te geven. Meer informatie:

Ohashiatsu.org

Ohashi op Youtube

Ohashiatsu in Amsterdam

Home