Meridiaanoefeningen

Meridiaanoefeningen – Oefeningen voor een betere gezondheid en balans

“Meridiaanoefeningen zijn gebaseerd op de principes van de meridianen en de oosterse kijk op het leven. Als je meridianen ervaart als het stromen van levensenergie, dan stelt dat je in staat de conditie van je meridianen gewaar te worden.”

“Het belangrijkste principe is het lichaam zo te bewegen als het lichaam wil. Proberen je lichaam bewust te beheersen is niet effectief.”

“Ons lichaam is in staat een gezonde balans in zijn fysiologische activiteit te bewaren wanneer elke meridiaan zijn werk naar behoren doet. Hiertoe moet de Ki of de levensenergie voortdurend in de juiste volgorde door alle meridianen circuleren. Ziekte ontstaat wanneer het Ki ergens op het pad stagneert.”

Start nieuwe cursus: donderdag 7 september en 12 oktober, 19.00-20.15 uur

Shizuto Masunaga was de eerste die een systeem ontwikkelde op basis waarvan de meridianen kunnen worden gestrekt om energetische disbalansen in evenwicht te brengen.

Shizuto Masunaga Meridiaanoefeningen - Shiatsu Masunaga AmsterdamMasunaga meridiaanoefeningen - Shiatsu Masunaga Amsterdam

Het gaat in totaal om 52 oefeningen die in 6 verschillende groepen zijn opgedeeld. Per meridiaan zijn er 3 à 4 oefeningen. Door de meridiaanoefeningen in een bepaalde volgorde uit te voeren kan de energiestroom in het lichaam en daarmee de algehele gezondheid krachtig worden verbeterd.

Om de oefeningen uit te voeren, is het niet van belang hoe lenig of hoe stijf iemand is, noch is een goede conditie vereist. In elke situatie kunnen de meridianen gerekt worden. Het is een manier om de eigen gezondheid te onderhouden en te verbeteren.

De lessen worden door mij gegeven op de Domselaerstraat 22, 1093 MA Amsterdam. U kunt meedoen als vaste deelnemer (serie van zes lessen) of incidenteel wanneer het u schikt.

De groep is klein, maximaal 6 personen.

Start nieuwe cursus: donderdag 7 september en 12 oktober, 19.00-20.15 uur

Kosten: € 60 per serie van 6 lessen, of  €12 euro per les (instappen is elke week mogelijk)

Klik hier om u direct aan te melden.

 

Bekijk het filmpje.

 

Kijk ook op:

DO-IN cursus

 

Home