Meridiaanoefeningen

Meridiaanoefeningen – Oefeningen voor een betere gezondheid en balans

Start volgende cursus: donderdag 2 november, 18.30-19.45 uur

Meridiaanoefeningen zijn een set van oefeningen om de meridianen (energiebanen) in ons lichaam te openen en onze Ki of levensenergie te doen stromen.
Gaat het bij yoga vooral om de perfecte uitvoering van bepaalde houdingen of asana’s, is bij meridiaanoefeningen de focus vooral naar binnen gericht waarbij de adem leidend is.

Masunaga meridiaanoefeningen - Shiatsu Masunaga Amsterdam

De Japanse pionier op shiatsu en meridiaangebied Shizuto Masunaga (1925-1981) heeft een oefensysteem nagelaten bestaand uit 52 oefeningen die in 6 verschillende groepen zijn opgedeeld. Voor elk van de 12 meridianen zijn er 3 à 4 oefeningen. Door de meridiaanoefeningen in een bepaalde volgorde uit te voeren kan de energiestroom in het lichaam, en daarmee de algehele gezondheid, krachtig worden ondersteund.

Om meridiaanoefeningen te doen, is het niet van belang hoe lenig of stijf u bent, noch is een goede conditie vereist. In elke situatie kunnen de meridianen worden geoefend en geopend. Het doen van meridiaanoefeningen is een mooie manier om de eigen gezondheid te onderhouden en te verbeteren.

Start volgende cursus: donderdag 2 november

Locatie: Domselaerstraat 22

Tijdstip: 18.30-19.45 uur

Kosten: € 60 (6 lessen), losse les € 12

 

Klik hier om u direct aan te melden.

 

Bekijk het filmpje.

 

Kijk ook op:

DO-IN cursus

 

Home