meridiaan-yoga

Meridiaan-yoga lessen in Amsterdam Oost

Yoga voor de meridianen

Volgende cursus: donderdag 19 april t/m 31 mei, 18:30 – 19:45 uur (6 lessen; geen les op 17 mei)

Meridiaan-yoga bestaat uit een set van oefeningen om de meridianen (energiebanen) in ons lichaam te openen en onze Ki of levensenergie te doen stromen.

Er zijn 12 meridianen die gegroepeerd zijn in yin-yangparen. Door deze banen te strekken in staande, zittende en liggende houdingen zal het lichaam blokkades in de meridianen opheffen, Ki opslaan en bloed en Ki door het hele lichaam sturen.

Bij Meridiaan-yoga gaat het niet om het perfect uitvoeren van een houding, maar om het van binnenuit voelen van de Ki-stroom langs de spanningslijn van een meridiaan. De focus is vooral naar binnen gericht. De adem is leidend.

Hieronder de zes basis-meridiaanstrekkingen of Makko Ho.

De Japanse pionier op shiatsu- en meridiaangebied, Shizuto Masunaga (1925-1981), heeft een oefensysteem nagelaten. Dit bestaat uit 52 meridiaan-yogaoefeningen die in 6 groepen zijn ingedeeld. Voor elk van de 12 meridianen zijn er 3 à 4 oefeningen. Door deze in een bepaalde volgorde uit te voeren, ondersteun je op een krachtige manier de energiestroom in je lichaam, en daarmee je algehele gezondheid.

Om Meridiaan-yoga te doen, hoef je niet lenig te zijn of een goede conditie te hebben. In elke situatie kun je de meridianen stimuleren en openen. Het doen van meridiaan-yoga is dus voor iedereen een mooie manier om de eigen gezondheid te onderhouden en te verbeteren.

Volgende cursus: donderdag 19 april t/m 31 mei, 18:30 – 19:45 uur (6 lessen; geen les op 17 mei)

Locatie: Ondernermerscentrum Muiderpoort (ingang West), Domselaerstraat 22, Amsterdam

Aanmelden: 020-6922793, info@shiatsu-masunaga.nl

Kosten: € 60 (6 lessen), losse les € 12

 

Klik hier om u direct aan te melden.

Hierna volgende cursus: september 2018

DO-IN cursus