DO-IN LESSEN

DO-IN lessen in Amsterdam-Oost

DO-IN zomer workshops: zondag 26 juli & 8 augustus, 11.00-12.30, in Anna’s s tuin & ruigte

DO-IN – Oosterse oefeningen voor een lang, gezond en gelukkig leven

DO-IN lessen bestaan uit een variatie aan oefeningen al naar gelang het seizoen, het tijdstip van de dag en de conditie van de deelnemers. De oefeningen kunnen staand, zittend of liggend worden uitgevoerd.

De DO-IN lessen omvatten meridiaanoefeningen, meridiaankloppingen, zelfmassage van energiebanen en drukpunten, Chi Kung-oefeningen, oefeningen voor het midden van het lichaam (hara) en ademoefeningen.

Een eeuwenoude methode

Het zo lang mogelijk behouden van een goede conditie en gezondheid is een belangrijke pijler van de Traditionele Chinese en Japanse geneeswijzen. Ook DO-IN maakt hier deel van uit. Deze eeuwenoude methode van zelfgenezing is oorspronkelijk ontstaan in China onder de naam Tao Yin.

Dō (導) betekent ‘het openen van de kanalen en het vergemakkelijken van de energiestroming langs bepaalde routes’. In (引) betekent ‘het strekken en bewegen van de ledematen om dit doel te bereiken’. Kung betekent ‘oefenen, ontwikkelen, cultiveren’. Chi (氣), Ki of Qi betekent ‘adem, levenskracht, vitale energie of spirituele energie’.

DO-IN lessen Amsterdam-Oost
Ba Duan Jin of de acht brokaat oefeningen

Lesinspiratie:

Bij de samenstelling van de lessen laat ik me reeds vele jaren inspireren door mijn kennis van Shiatsu en de oosterse geneeswijzen en mijn lange ervaring met Yoga, Chi Kung en Tai Chi. En niet in laatste plaats door mijn behoefte, wens en noodzaak om niet alleen als therapeut maar ook als mens mijn eigen gezondheid optimaal in stand te houden.

Deelnemen:

U kunt deelnemen aan een hele cursus van telkens zes lessen. Deelname aan een losse les is mogelijk indien plek.

Nieuwe cursusdata:

najaar 2021

Kosten:

€ 65 per cursus (6 lessen) of 13 per les; afrekenen contant of per tikkie na de les

Aanmelden:

Klik hier om u direct aan te melden. Of stuur een app of sms naar: 06-55553198.

Meer lezen…

Home