DO-IN cursussen

cursussen in Amsterdam-Oost

DO-IN – Oosterse oefeningen voor je gezondheid

“Each individual must depend on their inner strength and commitmet to succeed and achieve their goal of sound health and contentment.” Shizuko Yamamoto

DO-IN is een eeuwenoud Japans systeem ter bevordering van de gezondheid, oorspronkelijk ontstaan in China onder de naam Tao Yin. Dō (導) betekent ‘het openen van de kanalen en het vergemakkelijken van de energiestroming langs bepaalde routes.’ In (引) betekent ‘het strekken en bewegen van de ledematen om dit doel te bereiken’. De kanalen waarlangs de energie (Ki, Qi of Chi) zich verplaatst, heten meridianen. Het zelfonderhoud van de eigen gezondheid middels zelfmassage en beweging maakt deel uit van de Traditionele Chinese en Japanse geneeswijzen

Een DO-IN les bestaat uit een variatie aan oefeningen die al naar gelang het seizoen, het tijdstip van de dag en de conditie van de deelnemers. De oefeningen kunnen staand, zittend of liggend worden uitgevoerd: meridiaanstrekkingen en -kloppingen, Shiatsu en/of Sokuatsu zelfmassage van meridianen en drukpunten, basis Chikung-oefeningen, oefeningen voor het middelpunt van het lichaam (hara), ademhalingsoefeningen.

Het doel van DO-IN is om ziekte te voorkomen (preventief) of te verlichten, en het streven naar balans in lichaam en geest. Bij de samenstelling van de lessen laat ik me inspireren door mijn kennis van Shiatsu en andere oosterse geneeswijzen en door mijn jarenlange ervaring met Yoga, Chikung en Tai Chi. En niet in laatste instantie ook door mijn behoefte, wens en noodzaak om als therapeut maar ook als mens mijn eigen gezondheid in stand te houden.

U kunt kiezen uit twee cursussen:

U kunt meedoen als vaste deelnemer (serie van zes lessen) of incidenteel wanneer het u schikt. De groepen zijn klein, maximaal 6 deelnemers.

Home