DO-IN cursussen

cursussen in Amsterdam-Oost

DO-IN – Oosterse oefeningen voor je gezondheid

“Each individual must depend on their inner strength and commitment to succeed and achieve their goal of sound health and contentment.” Shizuko Yamamoto

Het zelfonderhoud van de eigen gezondheid via zelfmassage en beweging maakt deel uit van de Traditionele Chinese en Japanse geneeswijzen. Zo is DO-IN een eeuwenoud Japans systeem ter bevordering van de gezondheid, oorspronkelijk ontstaan in China onder de naam Tao Yin.

Dō (導) betekent ‘het openen van de kanalen en het vergemakkelijken van de energiestroming langs bepaalde routes.’ In (引) betekent ‘het strekken en bewegen van de ledematen om dit doel te bereiken’. De kanalen waarlangs de energie (Ki, Qi of Chi) zich verplaatst, heten meridianen.

Een DO-IN les bestaat uit een variatie aan oefeningen al naar gelang het seizoen, het tijdstip van de dag en de conditie van de deelnemers. De oefeningen kunnen staand, zittend of liggend worden uitgevoerd: meridiaanstrekkingen en -kloppingen, zelfmassage van meridianen en drukpunten, basis Chikung-oefeningen, oefeningen voor het middelpunt van het lichaam (hara) en ademhalingsoefeningen.

DO-IN, oefeningen voor het zelfonderhoud van de gezondheid, maakt samen met Shiatsu, acupunctuur en de toepassing van moxa en kruidenformules deel uit van de traditionele oosterse geneeskunde.

Het doel van DO-IN is om ziekte te voorkomen of te verlichten, en om balans te verkrijgen in lichaam en geest. Bij de samenstelling van de lessen laat ik me inspireren door mijn kennis van Shiatsu en andere oosterse geneeswijzen en door mijn jarenlange ervaring met Yoga, Chikung en Tai Chi. En niet in laatste plaats door mijn behoefte, wens en noodzaak om als therapeut, maar ook als mens, mijn eigen gezondheid optimaal in stand te houden.

U kunt kiezen uit twee cursussen:

U kunt meedoen als vaste deelnemer (serie van zes lessen) of incidenteel wanneer het u schikt. De groepen zijn klein, maximaal 6 deelnemers.

Home