DO-IN CHI KUNG

doorlopende cursussen

DO-IN Chi Kung – Oosterse oefeningen voor een lang en gezond leven

Het zo lang mogelijk behouden van een goede conditie en gezondheid is een belangrijke pijler van de Traditionele Chinese en Japanse geneeswijzen. Zo is DO-IN een eeuwenoude methode van zelfgenezing door middel van ademhaling, meditatie, zelfmassage en beweging, oorspronkelijk ontstaan in China onder de naam Tao Yin.

Dō (導) betekent ‘het openen van de kanalen en het vergemakkelijken van de energiestroming langs bepaalde routes.’ In (引) betekent ‘het strekken en bewegen van de ledematen om dit doel te bereiken’. Kung betekent ‘oefenen, ontwikkelen, cultiveren’. Chi (氣), Ki of Qi betekent ‘adem, levenskracht, vitale energie of spirituele energie’.

Ba Duan Jin of acht brokaat oefeningen

Een DO-IN Chi Kung les bestaat uit een variatie aan oefeningen al naar gelang het seizoen, het tijdstip van de dag en de conditie van de deelnemers. De oefeningen kunnen staand, zittend of liggend worden uitgevoerd en bestaan uit meridiaanstrekkingen en -kloppingen, zelfmassage van meridianen en drukpunten, Chi Kung-oefeningen, oefeningen voor het middelpunt van het lichaam (hara) en ademoefeningen.

strekking voor de meridianen van long en dikke darm

Bij de samenstelling van de lessen laat ik me inspireren door mijn kennis van Shiatsu en de oosterse geneeswijzen, en door mijn jarenlange ervaring met Yoga, Chi Kung en Tai Chi. En niet in laatste plaats door mijn behoefte, wens en noodzaak om als therapeut, maar ook als mens, mijn eigen gezondheid optimaal in stand te houden.

Of zoals wijlen Shiatsu meester Shizuko Yamamoto zei:

“Each individual must depend on their inner strength and commitment to succeed and achieve their goal of sound health and contentment.”

rugrol

Deelname:

U kunt deelnemen aan een hele cursus van telkens zes lessen. Deelname aan een losse les is mogelijk indien plek.

Lestijden:

Dinsdag 15 oktober t/m 19 november 2019, 18.00-19.15 uur

Leslocatie:

Ondernemerscentrum Muiderpoort (ingang West), Domselaerstraat 22, Amsterdam

Kosten:

€ 65 (6 lessen), losse les € 13; contant vooraf

Aanmelden:

Klik hier om u direct aan te melden. Of stuur een app of sms naar: 06-55553198.

Home