Corona herstelzorg

Long-Covid klachten

Veel mensen die een infectie met het coronavirus (Covid-19) hebben gehad, blijken ook na het herstel van de infectie zelf nog veel uiteenlopende klachten te ervaren. Als één of meer symptomen langer dan drie maanden aanhouden, is sprake van langdurige Covid, ook wel long-Covid of post-Covid genoemd.

Bij long-Covid klachten zien we aanhoudende vermoeidheid, spierpijn, hoofdpijn, krachtverlies, benauwdheid, kortademigheid, maag-darmklachten, oor- en keelpijn, hoesten, verhoogde prikkelbaarheid, langdurig verlies van reukvermogen en concentratie- en geheugenproblemen die het moeilijk maken om de draad weer op te pakken.

Corona herstelzorg en Shiatsu
Beeld Thomas Nondh Jansen

Shiatsutherapie en Corona herstelzorg

Op dit moment is elke vorm van herstelzorg voor Covid-19 – zij het Westerse Fysio- of Ergotherapie of Oosterse Acupunctuur of Shiatsu – nog experimenteel. We hebben immers te maken met een nieuwe aandoening die vraagt om een nieuwe behandeling en een nieuwe vorm van herstelzorg.

Als Shiatsutherapeut met bijna 20 jaar ervaring wil ik graag een steentje bijdragen. Ik ben ervan overtuigt dat ik mensen die een Corona-infectie hebben gehad en nog steeds kampen met vermoeidheid, slechte concentratie of slaapproblemen, met Shiatsutherapie een goede ondersteuning kan bieden en hun klachten kan verlichten.

U bent van harte welkom om samen met mij samen het experiment aan te gaan!

Lees hier een interessant artikel over dit onderwerp.

Klik hier om direct een afspraak te maken.

Home